You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Basket i Ghana

Översikt
  • Var? Accra
  • Placering? Skolor och lokala klubblag
  • Min roll? Träna lokala ungdomsspelare
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från 1 vecka
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Basket har länge fört en undanskymd roll i Ghana, i Ghana är fotboll en nationell besatthet. Men under senare år har allt fler basketplaner byggts och basket blir mer populärt för varje dag som går, speciellt i och omkring Accra.

Volunteers lead a basketball practice in a school in Ghana

Som volontär i Ghana på Projects Abroad kan du arbeta som tränare för basketlag för barn & ungdomar i Accra. Du behöver bara grundläggande kunskaper om spelet och din egen entusiasm för att kunna göra detta!

Barnen & ungdomarna du tränar är mellan 6 och 17 år. Lagen tränar från måndag till fredag, matcher spelas också, oftast på lördagar.

Träningen består av kontitionsträning, passningsteknik och strategi m.m. Givetvis har du till stor del fria händer att sätta din egen prägel på träningarna.

Att ha utövare som är villiga att lära sig är varje tränares dröm! Ta chansen att vara en del av Ghanas nästa stora sport!

Detta projekt finns tillgängligt från 2 veckor och uppåt men vi rekommenderar att du stannar minst en månad för att komma in i vardagen som volontär.  Volontärresor med idrottsinriktning blir generellt mer och mer populära, du får snabbt kontakt med folk på ett otvunget sätt!

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲