You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta med basket utomlands

Volunteer coaches a basketball practice overseas with Projects Abroad

Att volontärarbeta vid ett av våra basketprojekt handlar om mer än att utveckla sporten i sig. Det handlar om att ge barn och ungdomar en bättre vardag, och bättre framtidsutsikter. Lagsporter ger så mycket mer än bättre fysisk förmåga, och färdigheter, det ger en känsla av tillhörighet, och lär den som utövar, vikten av lagarbete, disciplin, och rättvisa.

Basket har under de senaste åren genomgått något av en renässans och cementerats som en av världens mest populära lagsporter. En av anledningarna till sportens ökade popularitet är ett fokusskifte bland tränare, från att endast vara ute efter de som var långa nog, över 2.10, till att utveckla spelare med mer varierade färdigheter och kvalitéter. Det här har gjort sporten mer tillgänglig för barn världen över.

Basketvolontär & tränare med Projects Abroad

Har du ett brinnande intresse för basket? Ta då chansen att volontärarbeta vid ett av våra basketprojekt i ett utvecklingsland. Du behöver inte ha tidigare tränarerfarenhet för att delta. Det räcker med en god kunskap om spelets detaljer och en önskan om att förmedla detta till andra. Volontärarbeta som en del av ett sabbatsår, under en karriärspaus, eller kanske som en del av din semester!

Basket är enkelt att lära sig, men innehåller många komplexa regler och taktiker som du som volontär har möjlighet att introducera till dina entusiastiska elever, såväl som individuella färdigheter som kan förbättras och utvecklas. Framstegen eleverna visar under din ledning kommer att ge dig en enorm tillfredsställelse och känsla av att ha åstadkommit något. Speciellt när de spelar matcher mot lokala rivaler!

Olika kulturer tenderar att ha olika sätt att träna samma sport, och det kommer att vara intressant för dig att se dessa skillnader mellan, till exempel, basket i Mongoliet jämfört med hemma i Sverige. Det är helt klart en fördel för dina elever att få kreativ input från en annan kultur, och du kan även lära dig något själv.

Oavsett vilken destination du väljer att resa till kommer du att få erfarenhet inom idrottsutveckling som kommer att komma väl till pass om du väljer att studera eller arbeta inom detta område i framtiden. Dessutom kommer du att ha en underbar tid på projekt du väljer att delta.

Basket projekt i:

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲