You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Sport och Idrott - Tränare utomlands

Volunteers on the beach on the surfing project in South Africa with Projects Aboard

Vart du än kommer i världen så är en sak säker, du kommer alltid träffa sportintresserade människor. Sport är ett socialt klister, förenande och förbrödrande, samtidigt som det gör en positiv skillnad för folkhälsan.

I utvecklingsländer är ofta sport och idrott ett efterlängtad avbrott från negativa aspekter av livet, och för en del är det vägen ut ur fattigdom. Klicka på den sport som intresserar dig nedan!

Organiserad sport kan ha en väldigt positiv effekt på barn och ungdomar. Förutom de uppenbara effekterna som god fysisk form så lär sport ut vikten av lagarbete, kommunikation och disciplin.

Och inte minst för sport med sig lek och glädje.

Våra sportprojekt runt om i världen delar alla samma målsättning:

  • Utveckling av lokala talanger – genom att assistera, och stötta sportverksamhet, och tränare i deras arbete
  • Samhällsutveckling – genom att erbjuda organiserade sportaktiviteter till barn från utsatta områden
  • Inkludering – göra sport tillgänglig för alla

Som volontär vid Projects Abroads sportprojekt kommer du att arbeta tillsammans med entusiastiska ledare i fattiga samhällen i utvecklingsländer.

Din roll som volontär vid ett sportprojekt

Oavsett vilken sport du väljer – om det är fotboll i Ghana, vågsurfning i Sydafrika eller volleyboll i Bolivia - hjälper vi dig att få ut det mesta möjliga av din volontärresa. Du kan få lära dig strategi på förmiddagen och sedan träna ditt lag på eftermiddagen.
Du har ansvar för att hjälpa de olika sportklubbarna med alla aspekter av träningen: från att ansvara själv för en del av träningen till att assistera eller delta i vidareutbildningar och konferenser.

Genom ett gott samarbete med lokala klubbar, kan vi placera volontärer vid idrottsprojekt oavsett tidigare erfarenhet. Berätta för oss vilken sport du är intresserad av, så hittar vi en placering som passar dig!

Vänligen välj det område du vill volontärarbeta i:

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲