You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Folkhälsa i Ghana – Sommarvolontär

Översikt

Väntar på bekräftelse!

  • Var? Dodowa, i utkanten av Accra
  • Placering? Sjukhus och fältarbete
  • Boende? Värdfamilj

Volontär från Projects Abroad assisterar ung pojke vid medicinskt fältarbete i Ghana

Ett två-veckors folkhälsoprojekt i Ghana i sommar passar perfekt för dig som är intresserad av att arbeta inom sjukvården. Projektet, som ligger i utkanten av Accra, fokuserar på att förse lokalinvånare med grundläggande sjukvård, vilket de annars inte har råd med.

Det här är en fantastisk chans att uppleva hur sjukvården fungerar i ett utvecklingsland och samtidigt göra faktisk nytta för dina medmänniskor. Under första veckan lär du dig att utföra olika undersökningar och tester innan du ger dig ut på fältet och hjälper till med riktiga patienter. Fältarbetet sker på skolor, i byar och i lokala samlingslokaler där du utför hälsokontroller, mindre sår- och hudbehandlingar, och malariatester och behandling. Utöver detta kommer ditt job även att bestå av att ge näringsråd till småbarnsföräldrar, och att utbilda lokalbefolningen i hygienfrågor och första hjälpen.

För att du ska få en genuin upplevelse i Ghana så kommer du att bo hos en av våra gästvänliga värdfamiljer, där du lär dig om olika traditioner och sedvänjor.

Under din tid Ghana har du även chansen att uppleva landet under utflykter till bland annat Cape Coast Castle och Kakum regnskogsreservat, där du kan kan vandra genom djungeln.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲