You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontär musik & kultur Senegal

Översikt
  • Var? St Louis
  • Min roll? Arbeta tillsammans med lokala musiker
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från tre veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Locals playing the drums on the Music project in Senegal

Som volontär inom Musik- och kulturprojektet i Senegal får du möjlighet att sätta dig in i den rika senegalesiska kulturen. Du får lära dig om Senegals historia och Wolof, det lokala språket. Du lär känna befolkningen och det stora fokus som läggs på mat och kultur, särskilt musik.

Musiken spelar en avgörande roll i många Senegalesers liv. När du går på gatorna i St. Louis kommer du se småbarn slå på burkar med pinnar, tonåringar som dansar och spelar trummor, konsertaffischer, musik på kaféer och många affärer som säljer Djembes (trummor).

Volontär på Musik- och kulturprojektet i Senegal

Som volontär på detta projekt kommer du att jobba sida vid sida med ett lokalt band som öppnar dina ögon (och öron) för den senegalesiska musikvärlden. Du får lära dig afrikanska trummor & afrikansk dans. Kanske vill du lära dig ett nytt instrument eller dela med dig av dina kunskaper i ett som du redan kan?

Förmiddagarna spenderar du med lektioner för att lära dig mer om kulturen, inklusive språket Wolof.  Eftermiddagarna tillbringar du tillsammans med musikerna i projektet, tränar instrument, lyssnar, dansar och går på konserter. En verkligt annorlunda volontärresa!

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲