You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Dans och Musik i Kapstaden

Översikt
  • Var? Kapstaden
  • Min roll? Beror på vilket område du fokuserar på, kan vara att undervisa i musik eller dans, arbeta med lokala artister och arbete ute på fältet med lokalbefolkningen
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från fyra veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volunteers on the Music project in South Africa in a creativity circle

Vårt dans- och musikprojekt i Sydafrika är perfekt för dig med ett brinnande intresse för musik eller scenkonst och som önskar använda det intresset i ditt volontärarbete. Den kulturella mångfalden i Sydafrika är enorm, något som reflekteras av landets dans- och musikscen som riktigt osar av omisskännlig sydafrikansk karaktär. 

Undervisa i musik

Ditt jobb som volontär är att undervisa i musik vid en lokal skola, med elever från 7 till 18 år, och i ett av Kapstadens många och fattiga townships - Lavender Hill. Du kan lära dem spela ett instrument, att sjunga, musikteori, eller dans – eller varför inte en kombination av samtliga.

 

I skolan finns en studio uttrustad med musikinstrument, där volontärer kan arbeta måndag till fredag under skoltid. Lavender Hill är ett fattigt område, och här finns inte samma tillgång till instrument och utrustning. Projects Abroad arbetar hela tiden aktivt för att utveckla verksamheten här och förbättra barnens förutsättningar för att lära sig spela instrument med mera.

 

Vi håller på att planera starten av ett band eller orkester i området, och eleverna håller för tillfället på att lära sig spele gitarr, fiol, piano, saxofon, och klarinett. Och de är alltid ivriga att lära sig nya saker. Du som volontär kan välja att fokusera på ”ditt” instrument, eller på musik generellt.

Vi rekomenderar att du som spelar ett träblåsinstrument tar med ditt eget (vi råder dig även att rådfråga våra rådgivare angående försäkring av ditt instrument).

Sång är populärt bland eleverna och många av dem sjunger i kör. Om du har erfarenhet av sång eller kan dirigera en kör så kommer din hjälp verkligen uppskattas. Det här alternativet innefattar även lektioner i traditionell musik, där elever kan dela med sig och lära sig om musik och sång från olika afrikanska stammar.

Undervisa i dans (balett och modern)

Brinner du istället för dans, så har du möjlighet att undervisa skolbarn i balett eller modern dans. För att välja detta alternativet förväntas det av naturliga skäl att du har viss dansbakgrund.

Musikproduktion

För dig som istället är intresserad av musikproduktion och studioarbete har vi ett speciellt projekt. Vid projektet för musikproduktion får du lära dig om alla aspekter av arbetet i en professionell inspelningsstudio, utrtustad med all tänkbar utrustning.

Nu har samtliga volontärer i Sydafrika möjlighet att lägga till en veckas arbete vid vårat Natur- & Miljöprojekt,vid slutet av ordinarie projekttid. Ankomstdag för veckorprojektet är alltid en måndag.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲