You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta med Konst & Kultur på Galapagosöarna

Översikt
 • Var? Puerto Baquerizo, San Cristóbal, Galapagos
 • Placering? Skolor, konst- & kulturcenter
 • Min roll? Undervisning inom konst & kultur
 • Boende? Värdfamilj
 • Hur länge är jag där? Från två veckor
 • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volunteer on the performing arts project in Ecuador plays the guitar for school children

I byn Puerto Baquerizo på ön San Cristóbal driver vi ett projekt för dig som vill arbeta med konst & kultur. Projektet fokuserar på att ge unga människor i området möjlighet att utveckla, och praktisera sina talanger, och att göra dem uppmärksamma på alla de uttrycksformer som ryms i begreppet kreativ konst.

Att uttrycka sig genom konst är ett universalt språk, inom vilket dans och drama är två av många varianter. För barn kan det vara nyttigt, inte bara att utveckla sina talanger, men också som en plattform där de har möjlighet att kommunicera saker de har svårt att formulera i ord. Vår målsättning är att, med olika konstnärliga fritidsaktiviteter, uppmuntra barns och ungas personliga såväl som artistiska utveckling, och ge stöd och hjälp varhelst det behövs.

Din roll som volontär vid projektet för konst & kultur i Ecuador.

Volontärer ges möjlighet att arbeta vid skolor, det lokala konst- och kulturcentret, och med unga barn ned till fyra års ålder som deltar vid extra engelskaundervisning i Projects Abroads regi. Oavsett dina egna talanger och intressen, kan du engagera dig i ett eller flera av följande områden:

 • Konst – du lär barn och unga om olika typer av konst såsom att måla, teckna, eller arbeta med återanvänt material.
 • Freskmålning – måla fresker med lärorika tema på skolväggar, och väggar runt om i byn.
 • Dans – lära ut olika typer av dans, och danstekniker
 • Musik – undervisning med instrument, och sång.
 • Teater – utveckla elevernas skådespelartalang. Teaterundervisning och rollspel är också ett utmärkt sätt för eleverna att öva sina engelskakunskaper. Du kan även ges möjlighet att skriva manus, eller regissera korta teaterstycken och sketcher.

Vad du än väljer att fokusera på, är detta en chans att hjälpa de här barnen och ungdomarna att utvecklas och få utlopp för sina känslor och talanger.

Krav för att delta vid konstprojektet i Ecuador

Performing arts volunteer leads a dance class in a school in Ecuador

Du behöver inte ha några formella kvalifikationer för att delta vid detta projektet, men du behöver ha grundläggande kunskap om, och framförallt ett brinnande intresse för drama, dans och musik. Som volontär är det också viktigt att du är entusiastisk, flexibel, öppen för att lära, och intresserad av att jobba med barn och unga. Volontärer med organisatorisk förmåga, eller någon form av ledarerfarenhet, kommer att pasas extra bra vid det här projektet.

Önskar du arbeta med musik- eller dramaundervisning, är grundläggande spanskakunskaper fördelaktigt, men inte absolut nödvändigt. Du kommer att märka att så länge du visar entusiasm, och tar initiativ, så kommer du att kunna kommunicera både med elever och anställda. Som en del av projektet förväntas det att du tar initiativ och engagerar barnen i olika aktiviteter, inom vissa områden kommer du dock ha lärare som stöttar dig.

Tänk på att det du lär barnen, och de upplevelser du delar med dem, kommer att finnas med dem genom livet, så detta är en möjlighet att göra en verklig skillnad.

Konst- & kulturprojektet i Ecuador finns tillgängligt som korttidsprojekt – två eller tre veckor. Var dock medveten om att, vid en så kort vistelse, får du inte chansen att bidra lika mycket som volontärer som deltar en längre tid, men du kommer likväl att lära dig mycket, och göra en viktig insats.

Samtliga volontärer i Ecuador har nu möjlighet att delta vid vårt 7-dagars Natur- & Miljöprojekt 7-dagars Natur- & Miljöprojekt.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲