You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontär med dans i Rumänien

Översikt
  • Var? Brasov
  • Placering? Dansskolor, dagcenter, dansklubbar
  • Min roll? Sätta samman och koordinera dansgrupper, arrangera workshops
  • Hur länge är jag där? Från tre veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volunteer Romania Teaching a Dance Class on the Performing Arts Project

Om du är intresserad av dans och koreografi, är vårt dansprojekt det perfekta tillfället för dig som volontär. Volontärer har möjlighet att starta upp och organisera dansgrupper, leda workshops med olika dansformer, arbeta som danslärare på skolor och daghem samt hjälpa till på dansprojekt som rehabiliteringsform för personer med funktionshinder.

Projektet är baserat i staden Brasov. En gång i månaden anordnas en show som du får hjälpa till att förbereda. Denna show ska berätta en historia genom flera olika dansformer. Dansarna är främst från daghem och förskolor i området, och som volontär får du förbereda det praktiska och lära barnen sina danssteg. Du får också möjlighet att lära dig mer om traditionell rumänsk dans, då det ingår i showen.

Som volontär får du träffa och arbeta med erfarna dansgrupper och lokala dansskolor genom workshops, diskussioner, gemensamma framträdanden och presentationer. Det finns också möjlighet att själv delta i dessa grupper utanför ditt volontärarbete och ta dig an fler projekt på egen hand.

Observera att det är svårt att arbeta inom detta projekt ensam utan tidigare erfarenhet av dans och koreografi. Har du däremot erfarenhet kommer du få ett mycket givande och stimulerande projekt. Dessa volontärresor kräver energi, kreativitet och ett öppet sinne. Projektet syftar till att skapa unika, kreativa prestationer och få fler i den lokala befolkningen att dansa eller komma i kontakt med dans på ett eller annat sätt.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲