You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Socionompraktik i Mexiko

Översikt
 • Var? Guadalajara,
 • Placering? Center för barn med särskilda behov, daghem, rehabiliteringshem för gatubarn
 • Min roll? Du ger stöd åt och observerar barnen, och förser dem med nödvändig omsorg och behandling
 • Krav? Du studerar till, eller är utbildad socionom och talar medelgod spanska
 • Boende? Värdfamilj
 • Hur länge är jag där? Från 4 veckor
 • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Kvinnlig socionompraktikant äter frukost tillsammans med barn vid sin praktikplats i Mexiko.

Mexiko är ett land som befinner sig i gränslandet mellan att vara ett utvecklingsland och att inte vara ett. Delar av landet har utmärkt infrastruktur, medans andra inte ens har tillgång till grundläggande tjänster eller statligt stöd. Och som alltid så är det barnen som drabbas hårdast. Behovet av hjälp är stort, speciellt vid center för barn med särskilda behov, samt vid ett rehabiliteringshem för gatubarn.

Tillsammans med din kvalificerade handledare kommer du att ansvara för barnens utveckling och använda din kunskap och dina färdigheter för att hjälpa dem inom de områden de behöver det mest. De här barnen kommer från svåra förhållanden och har ingen de kan vända sig till, vilket kan vara utmanande, men de har ett outömligt förråd av energi vilket gör arbetet otroligt belönande.

Hur kan jag som praktikant hjälpa till i Mexiko?

Assistera lokal personal genom att dela med dig av de tekniker och metoder du lärt dig under dina studier. Du kan komma att arbeta med uppgifter som:

 • Leka och interagera med barnen under deras fritid
 • Hålla i dans-, musik-, sport-, eller engelskalektioner
 • Lär unga barn läsa och skriva
 • Observera barnen och samla data för vidare behandling
 • Lär barnen om vikten av att borsta tänderna
 • Hjälp gatubarn anpassa sig till samhället och assistera med deras rehabilitering
 • Uppmuntra barnen och bygg upp deras självförtroende!

Som socionompraktikan i mexiko arbetar du en vanlig vecka måndag till fredag, ungefär 6 timmar om dagen. Detta kan innebära att du arbetar vid mer än en institution, men ditt exakta schema kommer du och din handledare diskutera under din första dag i Mexiko.

Den här praktikplatsen är tillgänlig året runt och startdatum är helt upp till dig själv. Du bestämmer även själv hur länge du vill praktisera och vi kommer att göra vårt yttersta för att du skall få ut så mycket som möjligt av din praktik.

Vad kommer jag få ut av min tid som praktikant?

Oberoende av de aktiviteter du engagerar dig i, att göra skillnad vid en av de här placeringarna har långvarig effekt på närsamhället. Din praktik ger dig chansen att förbättra vardagen för lokalbefolkningen, samtidigt som du samlar på dig erfarenhet och kunskaper du kommer att bära med dig i ditt yrkesliv, allt under ett vakande öga av kvalificerad personal.

Få ut mesta möjliga av din resa till Mexiko och umgås med lokal personal vid din praktikplats och lär dig mer om deras kultur. Då du kommer att bo hos en värdfamilj så har en unik möjlighet att leva som mexikanerna gör. Pesonal, barn och familjer kommer att vilja höra dig berätta om ditt liv här hemma, och om din egen familj och dina vänner. Berätta historer och uppmuntra dem att dela med sig av sina.

Vilka färdigheter och kvalifikationer behöver jag?

För att praktisera som socionom utomlands behöver du studera till socionom eller andra relevanta kurser.

Det är viktigt att du kan kommunicera både med personal och lokalbefolkning under din tid som praktikant, så vi rekommenderar att du talar medelgod spanska. Om du är intresserad av att förbättra dina språkkunskaper medans du är i Mexiko så erbjuder vi spanskakurser.

Om du är intresserad av det här projetet men du studerar inte till socionom, läs gärna om vårt standard omsorgsprojekt i Mexiko.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲