You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Socionompraktik i Ecuador

Översikt
 • Var? San Cristobal, Galapagosöarna
 • Placering? Daghem
 • Min roll? Du förser lokala barn med känslomässigt stöd under handledning av en kvalificerad handledare
 • Krav? Du studerar till, eller är utbildad socionom och talar medelgod spanska
 • Boende? Värdfamilj
 • Hur länge är jag där? Från 4 veckor
 • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer! (ej tillgängligt under mars och april)

Kvinnlig socionompraktikant spenderar tid med barn vid praktikplats i Ecuador.

Även om Ecuador är berömt för sina idylliska öar, vackra landskap och rikliga djurliv så finns även här utsatta människor, och som så ofta så får inte utsatta barn den hjälp och det stöd de behöver. De här barnen har ofta unga ensamstående mammor som inte har möjlighet att förse dem med nödvändig struktur och disciplin, medans andra barn har särskilda behov såsom autism och Down’s syndrom. Det är oerhört viktigt för de här barnens utveckling att de får den stimuli de behöver. Under din tid som socionompraktikant kommer du att arbeta med barn vid ett daghem och förse dem med nödvändigt stöd och omsorg.

Du kommer att få praktisk erfarenhet från ett utvecklingsland opch arbeta dagligen med kvalificerad personal som hjälper dig och guidar dig under din praktiktid. Var inte blyg utan ställ alla frågor du kommer på för att lära dig så mycket som möjligt och dra nytta av deras erfarenhet för att förbättra dina egna färdigheter

Vad kan jag hjälpa till med i Ecuador?

Du kan använda den kunskap och de färdigheter du skaffat dig under dina studier för att hjälpa den lokala personalen. Du kan assistera med saker som:

 • Stimulera barnen med aktiviteter som sång och musik eller konsthantverk
 • Assistera lokal personal med den dagliga omsorgen av barnen
 • Leka med barnen och observera deras beteende på lekplatsen utomhus
 • Ge särskild uppmärksamhet åt barn med säsrkilda behov
 • Göra bedömningar och identifiera individuella barns styrkor och svagheter

Arbetsveckan är måndag till fredag och du förväntas jobba ungefär 6 timmar om dagen. vilket ger dig möjlighet att skaffa så mycket erfarenhet som möjligt under din tid som praktikant. Tillsammans med din handledare kommer ni överens om ditt schema under dina första dagar i Ecuador.

Vad får jag ut av min praktikplats?

En praktikplats i Ecuador ger dig en djupare förståelse för yrket du utbildar dig till och kommer att ge dig ett unikt perspektiv. Att observera hur socialarbetare gör sitt jobb i ett utvecklingsland och vilken inverkan deras ansträngningar har i närsamhället ger dig insikter som kommer att vara till stor nytta i dina vidare studier och arbetsliv.

Under din tid i Ecuador bor och arbetar du med lokalbefolkningen vilket ger dig full inblick i kulturen och vardagen. Och på fritiden har du möjlighet att utforska allt landet har att erbjuda.

Vilka färdigheter och kvalifikationer behöver jag?

För att praktisera som socionom utomlands behöver du studera till socionom eller andra relevanta kurser.

Det är viktigt att du kan kommunicera både med personal och lokalbefolkning under din tid som praktikant, så vi rekommenderar att du talar medelgod spanska. Om du är intresserad av att förbättra dina språkkunskaper medans du är i Ecuador så erbjuder vi spanskakurser.

Om du är intresserad av det här projetet men du studerar inte till socionom, läs gärna om vårt standard omsorgsprojekt i Ecuador.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲