You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontär på HIV/AIDS-projekt i Nepal

Översikt
  • Var? Katmandu
  • Placering? Lokal NGO (icke-statlig organisation)
  • Min roll? Omsorgsarbete med små barn upp till 10 år
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volontärer vid HIV/AIDS-projektet i Nepal arbetar med en lokal organisation som främst fokuserar på barn under 10 år. Målet med projektet är att hjälpa de här utsatta barnen som lever med HIV och AIDS vad gäller vård, omsorg och stöd.

Volontärarbeta med HIV/AIDS-patienter i Nepal

Volunteers paint a door in a facility used for the HIV/AIDS project in Nepal

Som volontär vid den här placeringen arbetar du tillsammans med New Life Center, ett program som sköts av organisationen Friends of Needy Children. Programmet ser efter unga barn som lider av HIV/AIDS och ofta även deras mödrar utan kostnad.

Din roll som volontär liknar den på en placering på ett omsorgsprojekt i Nepal och ditt huvudsakliga fokus kommer att vara att engagera dig i informella utbildningsaktiviteter med barnen. Aktiviteterna inkluderar pedagogiska spel, lära barnen nya sånger, högläsning och enskild undervisning i engelska och andra ämnen. Du kommer även att hjälpa barnen med deras personliga hygien, genom att se till så att de tvättar sina händer före och efter måltider och att de borstar tänderna.

När barnen har sovstund under eftermiddagarna, har du tid att hjälpa personal vid din placering med städning, uppdatering av barnens journaler och med att planera dagliga aktiviteter.

Du kommer att arbeta måndag till fredag från 10 till 15, du kan även välja att arbeta skift istället.

Din hjälp vid det här projektet kommer att uppskattas något oerhört och din insats kommer att ge en varaktig positiv effekt på de här barnens liv.

Är du istället intresserad av att jobba på daghem eller center för barn med särskilda behov, så kan du överväga vårt omsorgsprojekt i Nepal.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲