You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta med Hästterapi i Bolivia

Översikt

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

  • Var? Cochabamba
  • Placering? Center för hästterapi
  • Min roll? Sköta om hästarna, lära barn och vuxna att rida
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Vårt hästterapiprojekt i Boliva kombinerar både omsorg för barn & ungdomar och djurvårdsprojekt. Denna volontärresa är lämplig för dig som vill göra något meningsfullt under ditt sommarlov, tar ett sabbatsår, studieuppehåll, vill praktisera eller ta en paus i karriären.
Vi ställer inga krav på förkunskaper eller utbildning för denna volontärplacering - men givetvis är du intresserad av både hästar och barns utveckling!

Volunteer on the Equine Therapy project in Bolivia helping special needs children

Projects Abroads volontärer arbetar med Escuela de Equinoterapia Cochabamba, som startade 1992 med målet att hjälpa funktionsnedsatta barn känslomässigt, fysiskt och mentalt. Centret arbetar med över 80 barn från alla möjliga bakgrunder.
Förutom arbetet med funktionsnedsatta barn tar de också emot gatubarn och barn med drogberoende.

En tränad häst kan hjälpa barn med funktionsnedsättning eftersom den möjliggör för barnen att fokusera på var man är, hållning, språk och muskelkontroll.

Gatubarn eller de med missbruk skapar starka känslomässiga band till hästarna som möjliggör för dem att sakta få ett nytt fokus i livet och börja ta ansvar innan de återgår till det vanliga samhället.

Volontär utomlands med hästar i Bolivia

Volunteer helping special needs children on the Equine Therapy project in Bolivia

Din roll kommer variera varje dag och dina upplevelser och arbete likaså. Effekten av terapin varierar från barn till barn och genom din entusiasm och passion för hästar kan du spela en viktig roll i barnens upplevelse och hjälpa till att skapa en positiv erfarenhet för barnen.

Det är också viktigt att du tillbringar tid med hästarna och värmer upp och förbereder dem inför varje session med barnen. För många av barnen som kommer till centret är det första gången de kommer i kontakt med hästar och de spenderar vanligen tid med att lära känna hästarna innan varje terapisession påbörjas.
Som volontär på detta projekt i Bolivia har du regelbunden kontakt med barnen, vara med dem under tiden med hästarna och lära dig mycket om teorierna bakom denna terapi.

Centret är öppet tisdag till söndag, måndagar är lediga. För att det ska bli meningsfullt för både barnen och dig som volontär i Bolivia krävs det att du talar en hyfsad spanska.

Denna volontärresa finns tillgänglig från två veckor och uppåt.

Hör gärna av dig för mer information!

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲