You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta med hästterapi i Argentina

Översikt
  • Var? Landsbygden utanför Cordoba
  • Placering? Hästterapicenter
  • Min roll? Hjälpa till med rehabilitering av barn och vuxna samt ta hand om hästarna på centret
  • Krav? Du talar medelgod spanska
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från fyra veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Vårt projekt inom hästterapi kombinerar delar av våra projekt inom Omsorg och Djurvård. Du behöver inte någon specifik utbildning eller erfarenhet men du behöver förstås tycka om både hästar och människor.

Volunteers work with horses on the Equine Therapy project in Argentina

Som volontär i Argentina inom vårt projekt med hästterapi hjälper du barn, ungdomar och vuxna med rehabilitering från emotionella eller fysiska problem genom ett terapiprogram som innebär att man jobbar med hästar.

En tränad häst kan hjälpa människor att återhämta sig och gör att patienten fokuserar på rörlighet, spatial orientering, kroppshållning, språk samt muskelkontroll.

Målet med hästterapin är att patienterna ska få en bättre livskvalitet och erbjuda ridning som en rekreationsaktivitet. Projektet består av tre moment: Du hjälper till med hästarna, matar och ryktar dem.
Du är också med på undervisningen, hjälper barnen och de vuxna att lära sig rida och slutligen har du daglig kontakt med patienterna och får egen undervisning för att lära dig mer om teorin och metoderna för att kunna arbeta med patienterna.

En medelgod spanska krävs för att du ska kunna kommunicera bra med den lokala personalen. Hör gärna av dig för mer information!

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲