You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbete med barn i Senegal

Översikt
Projektöverblick
  • Var? St. Louis
  • Placering? Daghem för gatubarn (talibés), dagis
  • Min roll? Assistera lokal personal, lek med barn, grundläggande undervisning
  • Krav? Du bör tala grundläggande franska, alternativt gå en franska kurs innan, eller under din projektplacering
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från 1 vecka
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volunteer performs a lice check on a child in a care center in Senegal

Som volontär i Senegal med barn och ungdomar har du en viktig uppgift och kan göra en betydande insats. Det spelar ingen roll om du tar ett sabbatsår, gör ett avbrott i karriären, har erfarenhet av volontärarbete, är pensionär eller vill ha något meningsfullt att göra under din semester, alla är välkomna.

Du behöver ingen tidigare erfarenhet eftersom alla våra placeringar är individuellt anpassade. För att det ska bli meningsfullt är det dock viktigt att du talar grundläggande franska. Det enda kravet vi har på dig är att du är engagerad, hängiven och entusiastisk inför arbetet att hjälpa behövande barn.

Projects Abroads arbete i Senegal med inriktning på barn & ungdomar ligger i St. Louis, fyra timmar norr om huvudstaden Dakar. St. Louis är kanske den stad i Senegal med tydligast fransk identitet och det är viktigt att du talar franska för ett meningsfullt utbyte här.

Som volontär i Senegal kan du välja mellan att jobba på ett dagis eller på ett daghem för gatubarn. Volontärresor finns tillgängliga från två veckor men vi rekommenderar en längre vistelse.

Volontärarbete på daghem i Senegal

Volunteer helps student with a class activity on the chalkboard in a classroom in Senegal

Daghemmen i St. Louis har öppet mellan 9-13 för barn i åldrarna 3-6 år. Grupperna är ofta stora med upp till 45 barn och peronalen är därför väldigt glada för den hjälp de får av volontärerna, det blir en stor avlastning. Våra volontärer på dagis i Senegal kan jobba vid sidan av den ordinarie personalen eller ta hand om mindre grupper för särskilda aktiviteter. Dina uppgifter inkluderar att undervisa enklare matematik, grundläggande franska och engelska samt olika fysiska övningar för att utveckla koordination och motorik.

Volontärerna får gärna komma med egna initiativ, förslag och idéer för att hjälpa den ordinarie personalen. Projects Abroads anställda gör sitt bästa för att stödja dig om du har några särskilda önskemål och vi vill använda dina förmågor på bästa sätt. Du är särskilt välkommen att bidra om du vill använda dig av musik, bild eller idrott i undervisningen. Den kreativa sidan hos våra volontärer är särskilt uppskattad på detta projekt!

Volontärarbete med gatubarn i Senegal

Senegal har ett stort antal gatubarn som kallas Talibés. Dessa barn har inte tillgång till någon formell skolgång och blir ofta tvingade att tigga matrester och växelpengar. Vi har etablerat två institutioner för att hjälpa dessa barn där du kan jobba.

Arbetet fokuserar på fyra huvudområden: utbildning, sjukvård, idrott och fritidsaktiviteter. Volontärerna följer upprättade planer för att se till att barnen får tillgång till dessa fyra områden regelbundet.

Dina uppgifter kan vara att hjälpa till med enklare vård, dela ut mat, borsta tänderna på barnen, tvätta kläder med dem, leka, rita osv. Dessa center är enormt viktiga för barnens hälsa och framtida utsikter att klara sig. Det finns också projekt för Talibés inom ramarna för vårt Mikrofinansprojekt, för dig som är intresserad av utveckling ur ett ekonomiskt perspektiv.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Senegal Care Management Plan.

Senegal Care Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲