You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontär med barn & ungdomar i Marocko

Översikt
Projektöverblick

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

 • Placeringsort: Rabat
 • Projekttyper: Daghem, center för barn/vuxna med särskilda behov
 • Ålder på barnen: 0-30 år
 • Antal barn/vuxna: 10-100
 • Din roll: Du hjälper ordinarie personal med omvårdnad, lekar och enklare undervisning
 • Krav: Du måste kunna grundläggande franska
 • Boende: Delad lägenhet med andra volontärer
 • Vad är inkluderat i priset?Mat & Logi, försäkring, stöd & hjälp 24 timmar om dygnet, introduktion på plats, transfers, sociala aktiviteter, egen websida
 • Vad är inte inkluderat i priset? Flyg, vaccinationer, visum, fickpengar
 • Hur länge är du här? Från två veckor och uppåt
 • Startdatum: Flexibelt, du bestämmer!

Volontärarbete i Marocko på våra barn och ungdomsprojekt kan vara utmanande men samtidigt mycket belönande för dig som deltar. Våra volontärer hjälper till att höja livskvaliteten för barn på olika daghem och vårdcentraler för utsatta och handikappade barn när den ordinarie personalen inte har tid att ge individuell uppmärksamhet till varje barn. Som volontär i Marocko med barn och ungdomar har du en viktig uppgift och kan göra en betydande insats. Det spelar ingen roll om du tar ett sabbatsår, avbrott i karriären, vill ha erfarenhet av volontärarbete, är pensionär eller vill ha något meningsfullt att göra under din semester. Alla är välkomna att delta i våra volontärresor och du behöver inte ha tidigare erfarenhet eftersom alla placeringar är individuellt anpassade. Alla volontärer som vill delta i våra projekt inom Barn & Ungdom bör kunna tala grundläggande franska för att kunna kommunicera direkt med barnen och den lokala personalen.

Volontärarbete i Marocko med utsatta och handikappade barn

Volunteer in childcare center working on an activity with kids in Morocco

Projects Abroads volontärer som arbetar med barn och ungdomar i Marocko är baserade i Rabat, en gammal stad i snabb förändring. De flesta volontärerna jobbar i center för barn med särskilda behov eller utsatta barn. Vissa barn skulle ha bott på gatan eller i extremt fattiga hem och skulle antagligen aldrig gått i skolan om de inte fått plats på centret. I vilket barn och ungdomsprojekt du än befinner dig så bör du vara beredd på en utmaning. Många barn har hälso- eller beteendesvårigheter vilket gör att dem kan behöva särskild tillsyn.

Volunteer works with disabled children in a special needs care center in Morocco

Det finns mycket du kan bidra med som volontär i Marocko. Ge uppmärksamhet, omsorg och stöd till barnen. Jobbet varierar beroende på i vilken ålder barnen som du arbetar med är. Volontärarbetet kan involvera dagligt stöd och att skapa lekar och  aktiviteter till barnen. Du kanske till och med hjälper till vid "Zooterapi" där funktionshindrade barn får chansen att träffa och mata djur.

De äldre barnen behöver ofta hjälp med läxläsning och stöd i deras sociala utveckling och generella livskunskaper. Du kanske även hjälper till med att undervisa enklare engelska. Som volontär gör du en betydande skillnad för de organisationer vi jobbar med. Din insats stimulerar inte bara barnen utan underlättar också för den ordinarie personalen vilket förstås gagnar barnen. Detta är en erfarenhet som du som volontär definitivt inte kommer att glömma!

Dessa volontärresor finns tillgängliga som tvåveckorsprojekt om du inte har mer tid. Projektet har valts ut av våra lokala kollegor som lämpligt för kortvarigt volontärarbete för både projektet och volontären. Var dock uppmärksam på att du kan göra en större insats om du stannar längre tid och vi rekommenderar våra volontärer att stanna minst en månad om möjligt.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Morocco Care Management Plan.

Morocco Care Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲