You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontär i Amazonas regnskog i Peru

Översikt
Projektöverblick
  • Var? Vårt eget reservat Taricaya
  • Placering?Naturreservat, räddningscenter för djur
  • Min roll? Utforska djurlivet & regnskogen, rehabilitering av djur
  • Boende? Bungalows med andra volontärer
  • Hur länge är jag där? Från 1 vecka
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Bli volontär i Amazonas med Projects Abroad!

Projects Abroad driver ett unikt regnskogsprojekt djupt inne i Amazonas regnskog. De volontärer i Peru som känner sig lite mer äventyrliga har här chansen till en exklusiv volontärplats mitt inne i djungeln. För att ta sig till vår bas vid Taricaya Lodge måste du färdas med oss från Puerto Maldonado upp längs med floden Madre de Dios, vilket tar ungefär två timmar med båt.

Volontär vid naturvårdsprojektet i Peru matar papegoja

Du kommer bo med tio fast anställda och upp till trettio andra volontärer. Du arbetar bland annat tillsammans med de lokal ursprungsbefolkning med hållbart jordbruk, miljövård, djurvård, skapa och underhålla befintliga stigar, samt övervaka biodiversiteten för att säkerställa de positiva effekter vårt projekt har på omgivningen. Du samlar in data kring vandringleder eller högt uppe i trädkronorna, 42 meter upp i luften från vår observationsplattform, som är den högsta i sitt slag i Sydamerika! 
Eftersom vi befinner oss djupt inne i Amazonas hjärta kommer du som volontär säkerligen se vilda djur varje morgon från ditt sovrumsfönster eller ute i skogen.

Arbetet i Taricaya fungerar utifrån ett rullande schema så att du ska få möjlighet att få inblick i alla delar av arbetet på reservatet. En morgon kanske du utfodrar djuren som hålls på Taricaya, de förbereds för frisläppande.
Det finns vrålapor, spindelapor, tapirer, jaguarer, olika kattdjur, tropiska fåglar och andra. På eftermiddagen är du kanske med och ringmärker infångade fåglar i djungeln.
Nästa dag kan innebära arbete med vår uppfödning av sköldpaddor och infångande av fjärilar till fjärilshuset. En kväll får du kanske vara med om att fånga en kajman eller en anaconda. Djurlivet är fullständigt enastående! Som volontär här får du en unik upplevelse av livet i regnskogen.

Taricaya Lodge Logo

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Peru Conservation Management Plan.

Ytterligare projektinformation Månatliga uppdateringar Management Plan, fakta & rapporter

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲