You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Regnskogsprojekt på Madagaskar

Översikt
Projektöverblick
  • Placeringsort: Utanför Moramanga
  • Din roll: Arbeta på forskningsprojekt, märkning och övervakning av djurarter, återplanteringsprojekt
  • Boende: Värdfamilj, gästhus
  • Hur länge är du här? Från 1 vecka
  • Startdatum: Flexibelt, du bestämmer!

Vårat naturvårdsprojekt för bevarandet av regnskogen på Madagaskar ger dig som volontär är ett äventyr för livet. Här bor och arbetar du med bevarandet av ett av världens mest unika eksosystem, i regnskogen vid gränsen av Indiska Oceanen.

En av många olika arter av lemurer som lever i regnskogen på Madagaskar

Madagaskars ekosystem är ett av de artrikaste i världen och över 90% av djurlivet och 89% av växtlivet återfinns ingen annan stans. Detta är en av de högsta andelen endemiska arter på jorden. Sådan särart har gjort att röster höjts för att utropa Madagaskar till den åttonde kontineten.

Djurlivet är verkligen extraordinärt, eller vad sägs om 103 olika sorts lemurer (det mest utrotningshotade ryggradsjuret på planeten), 283 fågelarter, 346 reptilarter och 238 olika amfibiearter. Faunan är dock under hot, främst från den 22 miljoner stora befolkningen av vilka majoriteten tjänar sitt uppehälle genom att bruka jorden.

Uppskattningsvis har redan 90% av skogen på Madagaskar gått förlorad. Trots detta har forskare upptäckt och identifierat över 600 nya arter det senaste årtiondet. Dessa inkluderar 41 däggdjursarter och 61 reptilarter.

Volontärarbeta med naturvård på Madagaskar

Efter din ankomst på Ivatos flygplats nära huvudstaden Antananarivo, kommer du resa från de centrala högländerna mot skogen som gränsar Indiska Oceanen. Väl på plats blir du snabbt involverad i våra fortlöpande forskningsprojekt och tillsyn av olika arter så väl som projekt för att skydda den ständigt minskande regnskogen.
Vi samarbetar med en av flera nationalparker som inte har resurser nog att hålla efter parken och utföra egen forskning.

Du kan ansluta dig till regnskogsprojektet på Madagaskar för en kortare tid om du inte har möjlighet att åka iväg en månad eller mer. Våra lokala kollegor har gjort bedömningen att det här projektet lämpar sig för en kortare tids volontärarbete. Även om du definitivt kommer få insikt i den lokala kulturen och arbeta tätt tillsammans med lokal personal så ska du vara medveten om att du kanske inte får möjlighet att göra samma varaktiga avtryck som någon som volontärarbetar en längre tid.

Madagascar Conservation Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲