You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Natur och Miljö i Kambodja

Översikt
Projektöverblick

Under 2018 driver vi inte detta projekt, men vi har fortfarande fantastiska marin & dykprojekt i Belize, Fiji och Thailand. Ta en titt!

  • Var? Koh Sdach
  • Placering? Marint miljövårdsprojekt på ön Koh Sdach
  • Min roll? Arbeta med undersökningar av det marina djurlivet, rensa stränder
  • Boende? Delat boende
  • Hur länge är jag där? Från 1 vecka
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volontärer gör sig redo, tillsammans med sin instruktör, att dyka vid naturvårdsprojektet i Kambodja

För dykning utomlands är kanske inte Kambodja det första man tänker på när man talar om naturvård och marina ekosystem. Det borde det vara! Landet över 400 km kust och en fascinerande havsmiljö. Vi driver här ett pionjärprojekt för att skydda och utforska livet i havet.

Volunteer suits up in scuba gear for the Diving & Marine Conservation project in Cambodia

Våra volontärresor på miljövårdsprojektet i Kambodja är baserade på den fantastiska ön Koh Sdach. Här finns ett litet fiskeläger och tre större stränder, men oräkneliga småstränder att utforska. Kambodjas bästa dykplatser är i närheten.

De senaste åren har Kambodja lockat till sig alltfler turister och kuststäderna växer snabbt. Lägg därtill överfiskning på grund av ohållbara metoder och att landet har ytterst begränsade resurser över till studier och övervakning av havsmiljöerna. Detta har tyvärr gett mycket negativa konsekvenser för havsmiljön och många arter är numera hotade, såsom sällsynta sjöhästar, havssköldpaddor och krabbor. Du kan därför göra en viktig insats för miljön och för att värna om dessa hotade djurarter. Dykningen utomlands i Kambodja kommer ge dig en unik insikt i världens miljöproblem.

Logotyp för PADI certifierad dykutbildning

Lär dig dyka

Samarbete med marina bevaringsprojektet Projects Aware

Som volontär i vårt naturvårdsprojekt i Kambodja börjar du med att lära dig dyka. Du erhåller dykcertifikatet PADI Open Water och har då lärt dig den fundamentala teorin och de mer praktiska aspekterna av dykning. Har du redan Open Water utbildar vi dig i PADI Advanced Course. Detta görs i samarbete med dykcentrum med kvalificerad personal och instruktörer som erhållit dykcertifikatet Divemaster.

Efter genomgången utbildning kan du hjälpa till i arbetet med att underhålla och övervaka det marina livet. Du får delta i vetenskapliga undersökningar och studera djurlivet på närmare håll. Du kommer få observera och undersöka blekningen av korallreven och hur detta påverkar fiskarna och det andra djurlivet. Du kommer dessutom få dokumentera med hjälp av foto- och videoutrustning. Alla volontärer utbildas och tränas av vår personal. Alla våra anställda har utbildats inom maritim forskning och kustekologi.

Samhällsarbete på ön

Volunteer jumps in the ocean with oxygen tank for a dive on the Conservation project in Cambodia

Vi arbetar tillsammans med den lokala byn på ön och volontärer hjälper också till i samhällsarbetet på ön, inklusive att sprida miljömedvetenhet för att öka intresset för miljöfrågor, främst bland barn på byns skola. Tillsammans hjälper vi också till med att städa upp på stränderna. Nya projekt utvecklas kontinuerligt och nya idéer är alltid välkomna. Detta volontärarbete är perfekt för studenter inom biologi, marinekologi och liknande, men alla volontärer oavsett erfarenhet är välkomna.

Två eftermiddagar i veckan bjuds volontärerna in till den lokala skolan för att undervisa om miljöfrågor. Tidigare har våra volontärer satt upp dockteatrar om hajjar, återvinningsinitiativ, med mera.

Anemoner och koraller fångade på bild av volontärer vid naturvårdsprojekt i Kambodja

Ditt arbetsschema förändras från vecka till vecka, och uppgifterna varierar stort beroende på vilken tid på året du deltar i volontärresan. Andra faktorer som spelar in är vädret och antalet volontärer som vid varje given tidpunkt deltar i projektet. Du kommer normalt att arbeta 5 dagar i veckan och har 2 dagar fria för andra aktiviteter, exempelvis resor i området. Alla volontärer bor tillsammans i ett bekvämt hus på plats. I anslutning till boendet finns en restaurang där volontärerna kan äta tillsammans och här kan man även träffa andra volontärer när man är ledig.

Det regnar som mest mellan juli-augusti då det ofta inte går att dyka så tänk på det när du ansöker!

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Cambodia Conservation Management Plan.

Divemaster Course Add-on Ytterligare projektinformation Månatliga uppdateringar Management Plan, fakta & rapporter

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲