You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Dyk- och Marint skyddsprojekt i Belize

Översikt
  • Var? Placenia med omnejd
  • Placering? Marina skyddsområden
  • Min roll? Forskningsarbete, dykarbete, strandstädning
  • Boende? Delat boende i lägenhet
  • Hur länge är jag där? Från 1 vecka
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volontärer arbetar med insamling av data till havs, tillsammans med partnerorganisation SEA

För dykning utomlands har du kommit rätt!

Belize barriärrev är det största korallrevet på norra halvklotet, ett UNESCO världsarv som refererades till av Charles Darwin som ”det mest spektakulära revet i Västindien”. Hem åt en uppsjö djur- och korallarter, och då beräknas ändå bara 10% av alla arter ha upptäckts.
Rev som detta förser inte bara lokalbefolkningen med förnödenheter, det utgör också en viktig inkomstkälla i form av turism och fiskenäring.

Vill du lära dig mer om marint naturvårdsarbete så är det här projektet i Belize något alldeles extra. Tillsammans med en lokal NGO (icke-statlig organisation) arbetar vi med bevarandet av tre viktiga marina skyddsområden i barriärrevsystemet, nära Placencia.

Trots att olika åtgärder har tagits för att skydda revet, har det drabbats hårt av korallblekning genom åren, och möjligheterna till fullständig återhämtning är små på grund av att revet är känsligt för sjukdom.

Projects Abroad inser vikten av att skydda och bevara ett av världens känsligaste ekosystem. Vårt arbete fokuserar på insamlande och analys av data genom regelbundna undersökningar av revet.

I Beliza samarbetar vi med flera lokala organisationer och fokuserar på följande forskningsområden:

Volontär från Projects Abroad fotograferar ung haj under dykarbete i Belize

  • Revets och sjögräsbäddarnas hälsostatus
  • Mängden kommersiella arter (såsom olika fiskarter, hummer, och trumpetsnäcka), före och efter fiskesäsongen
  • Lokalisera platser med sköldpaddsbon, och räkna sköldpaddor i de tre skyddsområdena
  • Krokodilforskning - vi övervakar det lokala beståndet och arbetar för att bevara dess naturliga omgivning i lagunen.

Förutom ovanstående områden, kommer du som volontär även hjälpa till vid strandstäd, och bärgningsdyk för att försöka begränsa den mängd skräp som driver in från havet och påverkar revet och kringliggande sjögräsbäddar.

Logotyp för PADI certifierad dykutbildning

Om du vill bli involverad i dykning utomlands och inte redan har dykcertifikat, så har du möjlighet att genomföra en PADI Open Water-kurs innan du påbörjar projektarbetet. Du får lära dig grunderna inom dykning, såsom andningsteknik, och tryckutjämning; du kommer även att få bekanta dig med kompissystemet, och teckenspråk under vatten. Efter genomförd kurs är det dags att ge sig ned i en helt ny värld!

Om du redan har ett certifikat som motsvarar PADI Open Water, kommer du att få genomföra PADI Advance Course istället. Utöver dykkurs så går samtliga volontärer en påbyggnadskurs, Projects Abroad Survey Diver Certifiaction, en PADI-auktoriserad specialkurs som inkluderar träning i undervattensundersökning, och forskningstekniker.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲