You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Natur & Miljö i Kenya

Översikt
Projektöverblick
  • Var? Soysambu Conservancy, Rift Valley
  • Min roll? Bidra till forskningsarbete vid reservatet
  • Boende? Gemensamt boende för volontärer inne i reservatet
  • Hur länge är jag där? Från 1 vecka
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Bli volontär i naturreservat i Kenya!

Som volontär i Kenya kan du delta i ett projekt i fantastiska Rift Valley. Det här är en unik chans att bo och arbeta i ett reservat som är hem åt många av de vilda djur Kenya är känt för.

Volontärer och personal omflyttar giraff vid naturvårdsprojekt i Kenya

Soysambu-reservatet är beläget ungefär tre timmar med bil norr om Nairobi. Reservatet ligger i Stora Riftdalen (Great Rift Valley) och angränsar nationalparken Lake Nakuru i väst, vulkanen Ol Doinyo Eburru i söder, och Menengai i norr.

Huvudfokus vid detta projekt är Rothschild giraffen(Giraffa camelopardalis rotschildi). Forskningsarbetet kring girafferna är en del av ett större samarbete med andra reservat i området. Forskningen är mycket viktig och kan visa sig avgörande för artens  överlevnad. Det här är ett unikt projekt som ger volontärer möjligheten att arbeta med en underart mer utrotningshotad än noshörningen.

Som volontär i Kenya arbetar du med olika saker men huvudinriktningen är att bevara djurlivet och ekosystemet samt att informera och utbilda de omgivande samhällena om detta.

Arbetet roteras genom ett veckoschema. Tränad lokal personal finns hela tiden tillhands för att ge stöd och support.
Du får också möjligheten att delta i workshops utvecklade för att lära dig om de olika aspektarna av projektet och miljön du kommer att kalla för hem.

På fritiden vid baslägret kan man spela fotboll, spela kort eller bara ta det lugnt och läsa en bok. En del volontärer föredrar att titta på den magnifika afrikanska solnedgången eller att hitta en bra plats vid det närliggande vattenhållet för att spana på djuren.

Den här volontärresan är perfekt för dig som gillar att vara ute och uppleva djur och natur. Du behöver ingen tidigare erfarenhet.

Kontakta oss gärna för mer information om detta unika projekt!

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Kenya Conservation Management Plan.

Månatliga uppdateringar Kenya Conservation Management plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲