You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta med Natur & Miljö

Att skydda och bevara vår natur är vårt ansvar

Som volontär vid ett natur och miljöprojekt arbetar du med viktiga frågor. Bevarande av hotade djur och växtarter är frågor som i alla fall borde stå högt upp på dagordningen i en allt skörare värld. På Projects Abroad arbetar vi outtröttligt inom dessa områden genom ett antal Natur&Miljöprojekt världen över. Vi driver både egna projekt, såväl som samarbetar med väl etablerade naturvårdsorganisationer. Som volontär vid de här projekten får du en unik möjlighet att göra en insats för känsliga ekosystem, och bevarandet av djur- och växtarter.

Våra naturvårdsprojekt återfinns i 12 länder från södra Afrikas nationalparker, till korallrev i Sydostasien, via regnskogar i Sydamerika. Du kan dyka med hajar på Fiji, assistera forskare i Himalaya, arbeta med jättesköldpaddor på Galapagosöarna, och mycket mer. Längst ner på sidan ser du vilka möjligheter du har.

Volontärarbete med Natur & Miljövård

Volontär miljö, vid naturvårdsprojekt i södra Afrika arbetar med att rensa bort invasiva växtarter

Projects Abroad grundläggande filosofi vid Natur&Miljöprojekten går ut på att vilda djur skall ha minsta möjliga interaktion med människor. Vilda djur som hanteras av människor får det svårare att klara sig på egen hand i deras naturliga miljö, varför vi undviker detta så långt det bara är möjligt. Så med Projects Abroad kommer du inte att få klappa lejonungar, eller rida på elefanter. När vi samarbetar arbetar vi endast med seriösa organisationer som sätter djurens behov i första hand. De flesta projekt driver vi dock själva.

Vid samtliga projekt har vi fast anställd personal som är experter inom sitt respektive område, och ser till att projekten är bärkraftiga genom ständig utvärdering och utveckling. På så sätt säkerställer vi att det arbete våra volontärer utför bidrar till projektens utveckling över tid.

Volontärarbete vid Natur&Miljöprojekten omfattar en rad olika områden, bland annat:

  • Beskyddande och bevarande av flora och fauna, och därigenom den biologiska mångfalden i lokala ekosystem
  • Utbildning av lokalbefolkning om vikten av miljöarbete, och hållbart jordbruk
  • Insamling av vetenskaplig data rörande djur- och växtliv
  • Praktiskt underhållarbete i reservat och nationalparker
  • Bevaringsarbete av djurliv, både på land och till havs

Som volontär kommer du att uppleva fantastiska platser såsom korallrev, regnskog och bergsmassiv. Du får komma nära inpå otroligt djurliv som havssköldpaddor, hajar, elefanter, kattdjur, giraffer, apor och lejon. Du kommer att få möjlighet att besöka byar och städer som turister vanligvis inte har tillgång till, och som för de flesta av Projects Abroads projekt så behöver du inga tidigare kvalifikationer för att delta. Det enda som behövs är ett leende och arbetsvilja.

Volontär miljö i Kenya observerar giraffer i deras naturliga miljö

De lokala organisationer vi ibland samarbetar med är etablerade och erfarna, och de uppskattar vårt bidrag något oerhört, då de ser att det ger verkliga resultat. Under 2013 placerade vi till exempel ut en grupp spindelapor i Amazonas regnskor i Peru där beståndet helt försvunnit. Idag är de helt etablerade i området och beståndet växer för varje år!

Vid Natur & miljöprojekten är boendeförhållandena ofta enkla, volontärer bor som regel vid själva projektet i sovsal, tält, bungalow, eller liknande. Detta lägger till ännu en dimension till din vistelse med Projects Abroad. Tänk dig att sova i en liten bungalow vid stranden och vakna upp till havets brus, eller i tält på savannen där du somnar till ljudet av nattens djur som vaknar till liv.


För de volontärer som är speciellt intresserade av djur, och djurvård har vi flera projekt inom veterinärmedicin, och djurvård.


Natur & Miljö projekt i:

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲