You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Byprojekt i Vietnam

Översikt
  • Var? Mai Chau i Hoa Binh-provinsen
  • Placering? Vietnamesiskt byliv
  • Min roll? Undervisa i engelska, hjälpa till med produktion och marknadsföring av traditionella hantverksprodukter
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från fyra veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volunteers on a Culture & Community project try on traditional Vietnamese hats

Oavsett om du har ett sabbatsår, paus i karriären, sommarlov eller om du vill lära känna en ny kultur inifrån som volontär så kan vårt byprojekt i Vietnam vara något för dig.

Volontärer i vårt byprojekt i Vietnam måste vara beredda på att fördjupa sig i den lokala kulturen och samhället. Den vackra byn Mai Chau i Hoa Binh provinsen är ett oslagbart alternativ för alla de som vill komma bort från stress och oväsen i stadslivet.

Byprojektet hjälper fattiga och rörelsehindrade hantverkare i Hoa Binh att omvandla sina kunskaper i vävning, sömnad och broderi till uthålliga inkomster genom att sälja de produkter som produceras. Dessa är de enda produkter i området som tillhandahåller traditionellt tillverkade handgjorda vävda och broderade produkter.

Genom att bli involverad i detta spännande och unika projekt spenderar du dina dagar med hantverkarna och lär dem engelska för att de lättare ska kunna marknadsföra sina produkter. Har du dessutom kunskaper i design och mönster kan du givetvis fylla en viktig funktion också.

Local woman in a market wears a straw hat in Vietnam

Våra volontärer hjälper också till med att ställa i ordning och dekorera två stånd som satts upp för att sälja produkterna till besökare. Ett stånd är i Mai Chau och det andra i Ban Lac, en berömd turistattraktion som inte ligger långt bort. Volontärer reser också till Ban Lac för att hjälpa till där.

Om du är intresserad av traditionella handgjorda produkter och stannar på projektet flera veckor finns också en möjlighet att själv lära dig de tekniker som hantverkarna använder.

Volontär i byprojektet i Vietnam

Volontärerna bor i en lokal värdfamilj. Mamman i värdfamiljen är också chefen för projektet så hon kommer se till att du känner dig välkommen och integreras i byns liv. Du bor som de andra i byn och äter vad de äter. Bostäderna är byggda på pålar med enkel standard.

Traditionellt byliv är väldigt deltagande och vänligt. Hemmen är öppna för grannar och byborna bor och arbetar tillsammans. På din fritid kan du lära dig laga mat och utforska omgivningarna som är storslaget vackra.

Projektet finns tillgängligt från två veckor men vi rekommenderar att du stannar minst en månad så att du hinner komma in i arbetet och kulturen.

Kontakta oss gärna för mer information!

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲