You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Näringslivspraktik på Sri Lanka

Översikt
  • Var? Colombo
  • Placering? Lokala företag
  • Min roll? Marknadsföring, PR, HR, bokföring och finans
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från tolv veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Vid vårt näringslivsprojekt på Sri Lanka får du möjlighet att jobba i en de mest spännande ekonomierna i världen.

Projektet passar bra för dig som tagit ett sabbatsår, väntar på att bli antagen till studier, eller dig som helt enkelt är ute efter att skaffa internationell erfarenhet inom din bransch, tidigare relevant erfarenhet krävs för att delta vid detta projektet. Vi har flera olika placeringar på Sri Lanka beroende på din kunskap och dina önskemål.

Möjligheter vid näringslivsprojektet på Sri Lanka

Two businessmen at work at a Business internship placement in Sri Lanka.

Alla våra platser ligger i den livliga huvudstaden Colombo. Staden är landets handelshuvudstad och en av de snabbast växande städerna i Asien. Många företagsmöjligheter är under utveckling här.

Näringslivsplaceringen är främst inriktad på marknadsföring, PR, HR, redovisning och finans. Om du är intresserad av andra områden, kontakta oss för att undersöka vilka möjligheter som finns.

Din roll som praktikant

Dina arbetsuppgifter varierar beroende på vilken placering du arbetar vid men oavsett uppgifter bör du vara redo för en utmaning! Du kommer att behandlas som en ordinarie anställd och du förväntas involvera dig i de dagliga aktiviteterna på kontoret. Det kan handla om att delta på möten, kontakta kunder, jobba med supportteam, genomföra undersökningar för nuvarande och framtida projekt, och sätta ihop portfolios.

Första dagen vid din placering blir du tilldelad en handledare som ger dig råd och stöd under din vistelse. Din handledare ger dig även en kort introduktion av projektet. Självfallet har du även fortlöpande kontakt med Projects Abroads lokalt anställda personal.

Under din tid vid projektet förväntas du vara punktlig, professionell, arbeta hårt och villig att anpassa dig till den lokala företagsmiljön. Arbetsveckan löper normalt måndag – fredag och du arbetar 25 – 40 timmar i veckan. Inom affärsvärlden på Sri Lanka talar man engelska.

Oavsett vilket företag du arbetar för uppmuntras du att komma med egna förslag och idéer något som värdesätts högt. Ta möjligheten att komma med input, förklara hur saker och ting görs på hemmaplan, och ta chansen att lära dig några fraser på det lokala språket. Det imponerar alltid om du visar att du är villig att lära och anpassa dig.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲