You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Näringsliv, praktik utomlands på företag

På en praktik utomlands inom näringslivet erhåller du arbetserfarenhet på företag och får ditt CV att sticka ut från mängden.

Projekten är till för dig som vill arbeta utomlands och testa dina teoretiska kunskaper i arbetslivet, samtidigt som du är en viktig resurs för det företag du arbetar för.

Nedan kan du se i vilka länder vi verkar och om du klickar på landet kan du läsa mer om just det projektet.

Varje praktikplats är speciellt anpassad efter dina erfarenheter och önskemål, allt för att du ska kunna tillföra ditt företag så mycket som möjligt. Tidigare kvalifikationer, arbetslivserfarenhet, framtidsplaner och personliga preferenser är faktorer som väger in var du hamnar. Vi ber dig därför att skicka in ditt CV med din ansökan samt ett personligt brev där du redogör för vilken typ av organisation eller företag du vill praktisera hos.

Business intern working in a professional office abroad

Projects Abroad har praktikplatser utomlands inom följande näringslivsområden:

  • Marknadsföring
  • Personalfrågor (Human Resources)
  • PR
  • Redovisning
  • Kommunikation
  • IT
  • Finansiell Rådgivning
  • Internationell utveckling (hjälp till självhjälp, mikrofinansiering)

Likt våra andra volontärplatser ges du som praktikant möjligheten att bo hos en värdfamilj och komma närmare inpå det lands kultur du befinner dig i.

Volunteer with local staff on his Business project overseas

Dessutom har du möjlighet att resa runt och utforska dessa länder ytterligare på helger eller när din praktik är över. Volontärer på våra projekt arbetar normalt inom företagets kontorstider. Vart du än åker bör du förbereda dig på utmaningar. Du kommer bli involverad i det dagliga arbetet på kontoret – från att sköta kontakten med kunder, arbeta med konsultuppdrag från andra företag till att undersöka möjligheter och efterfrågan för aktuella och nya projekt, samt delta på möten och konferenser.

På din första dag blir du introducerad för din handledare som sedan visar dig runt och arbetar nära dig under hela din praktik. Självklart finns även Projects Abroads lokala personal nära till hands och hjälper till vid behov.

Dina kollegor talar ofta god engelska men är alltid intresserade av att lära sig mer! Du kan även ta tillfället i akt och lära dig mer om deras kultur – ät frukost tillsammans med dina kollegor och gör saker ihop på fritiden. Du får en unik möjlighet att lära mer om landets kultur och människornas livssyn. Ta vara på den möjligheten!

Oavsett var du arbetar blir du varmt välkommen och ditt arbete värderas högt, speciellt om du är öppen och ivrig att lära dig mer. En praktikplats utomlands ger dig en enastående inblick i företagsvärlden och i vårt samarbetslands ekonomi, kultur och människor.

Näringsliv projekt i:

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲