You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbete eller praktik inom mikrofinansiering i Tanzania

Översikt
Projektöverblick
 • Var? Arusha
 • Placering? Mikrofinansiering
 • Min roll? Att tillsammans med Projects Abroads team hjälpa lokala entreprenörer med utveckling och finansiering av affärsplaner
 • Boende? Värdfamilj
 • Hur länge är jag där? Från två veckor
 • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Det finns många sårbara grupper i Tanzania som desperat söker ett sätt att bli självständiga och ta sig ur den onda cirkel som fattigdom skapar. Projektet för mikrofinansiering i Tanzania riktar sig mot specifika grupper i behov av hjälp och att ge dem utbildning och ekonomiskt stöd så att de kan starta sina egna företag. Som egenföretagare i Tanzania har de möjlighet att säkra en hållbar framtid för sig själva och sina familjer.

Projektet ger utsatta personer eller grupper mindre lån som de över tid och under vägledning betalar tillbaka. Så fort ett lån är återbetalt väljs nya kandidater ut för nya lån.

Din roll som volontär vid projektet för mikrofinansiering i Tanzania

Som volontär vid mikrofinansieringsprojektet arbetar du tillsammans med vårt lokala team vid vårt kontor i Arusha, Tanzania. Tillsammans bidrar ni till att enskilda individer och grupper får chansen som egenföretagare och möjligheten att skapa en framtid åt sig själva.

Du kommer att arbeta med en mängd olika uppgifter:

 • genomgång av affärsplaner
 • utveckling av marknadsföringsstrategier
 • administera lånekonton
 • uppföljning av individer eller grupper som fått lån
 • veckovisa workshops
 • ge generell vägledning och stöd till låntagare

Om du är intresserad av ett specifikt område, ge besked vid ansökan.

Företag som våra volontärer arbetat med inkluderar bland annat kycklinguppfödning, smyckesproduktion och försäljning.

Egenföretagare i Tanzania

Volunteer on the Microfinance project interviews local woman to understand international development in Tanzania

Genom att delta i detta projekt kommer du att få en unik inblick i arbetet med att utveckla och driva småföretag i Tanzania. Du får också lära dig hur mikrolån kan hjälpa utsatta människor att hitta en väg ut ur fattigdom och bli självförsörjande och oberoende. Genom att tillbringa tid i en helt ny miljö får du lära dig om en annan kultur och livsstil och få givande och utmanande erfarenheter.

Mikrofinansieringsprojektet i Tanzania är öppet hela året och du kan välja att delta när som helst, Du behöver ingen tidigare erfarenhet, men det är viktigt att du har ett genuint intresse inom området, att du är flexibel, att du är bra på att kommunicera och villig att lära. Har du en bakgrund i eller studerar ekonomi, marknadsföring, bokföring eller liknande är det förstås en fördel.

Det kan också vara hjälpfullt att ta en språkkurs i swahili, antingen innan eller under projektets gång, så att du blir bekant med det lokala språket som talas i byarna du kommer att arbeta i.

Har du inte möjlighet att volontärarbeta en längre tid finns detta projektet tillgängligt som korttidsplacering under två veckor. Var i så fall medveten om att du inte bidrar lika mycket till utvecklingen av projektet som någon som spenderar en längre tid som volontär. En kortare vistelse ger dig dock viktiga insikter i den lokala kulturen och du kommer att arbeta intensivt vid projektet.

Vi erbjuder även mikrofinansprojekt i Senegal och Kambodja.

Månatliga rapporter

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲