You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta med mikrofinansiering i Senegal

Översikt
Projektöverblick
  • Var? St. Louis
  • Placering? Projects Abroads center för mikrofinansiering
  • Min roll? Arbeta tillsammans med Projects Abroads personal i arbetet med att hjälpa unga småföretagare att förverkliga sina affärsidéer
  • Krav: Du talar medelgod franska
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från 1 vecka
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

I Senegal jobbar Projects Abroad med gatubarn, så kallade Talibés. De här unga pojkarna, från fattiga familjer på landsbygden, skickas till religiösa internatskolor då familjerna inte har råd att ha dem kvar hemma. Skolorna förser inte barnen med någon formell utbildning, och de tillbringar större delen av sin tid med att tigga.

Volunteer on the Microfinance project in Senegal works with local villagers

Projects Abroad har två center i St. Louis där vi arbetar hårt för att förbättra barnens framtidsutsikter så att de på sikt kan bli ekonomiskt självständiga. Mikrofinansieringsprojektet erbjuder lån till de äldre gatubarnen som med stöd av Projects Abroad betalas tillbaka. När ett lån har återbetalats lånas pengarna ut till nya låntagare.

För närvarande stödjer Projects Abroad dessa barn i vårt omsorgssprojekt genom arbete med utbildning, hygien, hälsa, och idrottsprojekt, och med tiden vi bygger starka band med många av dem. Denna kontakt gör att våra lokalt anställda och volontärer lätt kan identifiera lämpliga kandidater för nya mikrolån.

Din roll som volontär vid mikrofinansprojektet i Senegal

Ditt dagliga arbete vid projektet består av att utvärdera affärsplaner, utveckla marknadsföringsstrategier, administrera lån, uppföljning av utbetalda lån, arrangera workshops, och ge allmänt stöd till låntagare. Om du är intresserad av att fokusera på ett speciellt område kan du meddela personalen på plats detta, så anpassar de din roll efter dina önskemål.

Genom att delta vid det här projektet får du en unik inblick och förståelse hur den här typen av finansiering kan hjälpa utsatta människor att hitta en väg ut ur fattigdom och bli ekonomiskt självständiga. Samtidigt lär du känna en ny kultur från ett nytt perspektiv, något som kommer att vara både utmanande och tillfredställande..

Ta del av ett banbrytande projekt

Som volontär vid projektet för mikrofinans i Senegal får du chansen att arbeta med engagerad lokal personal och bidra till att gatubarnen får en verklig chans att starta ett nytt liv. Det är en möjlighet de aldrig haft förut och vi är otroligt stolta över att bidra till detta banbrytande projekt.

Projektet är öppet året runt och du kan själv välja när du vill delta. Du behöver ingen tidigare erfarenhet men det är viktigt att du är genuint intresserad av ämnet, flexibel, bra på att kommunicera och villig att lära. Har du erfarenhet av ekonomi, marknadsföring, bokföring eller finans är det förstås positivt.

För att få ut mesta möjliga av projektet behöver du kunna förstå och göra dig förstådd på franska, då de flesta inte talar väldigt lite eller ingen engelska. Vi rekommenderar även att du tar en kurs i den lokala dialekten wolof så att du är bekant med det språk talibés talar.

Månatliga rapporter

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲