You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Mikrofinansiering

A group of Microfinance interns help entrepreneurs in developing countries

Alla våra mikrofinansprojekt utomlands följer en liknande modell, som vi först sjösatte i Senegal. Projekten ger individer och grupper små lån som över tid och med vägledning betalas tillbaka för att sedan lånas ut till nya kandidater. De här lånen ger desa personer möjlighet att förverkliga affärsplaner och med tiden uppnå ekonomisk självständighet.

Interns on the Microfinance project works with local seamstress to give small loans for international development

Som volontär är du med och stöttar låntagarna genom hela processen från låneansökan till start och drift av de nya affärsverksamheterna!

Som vid samtliga av våra projekt får du vid mikrofinansieringprojekten möjlighet att utforska en ny och spännande kultur i ett främmande land, samtidigt som du får värdefull erfarenhet och gör en insats för människor som behöver det.

Din roll som volontär vid ett mikrofinansieringprojekt

Oavsett vilket mikrofinansieringprojekt du väljer att delta vid bör du vara redo för en utmaning. Du blir involverad i en rad olika aktiviteter, inkluderat att läsa affärsplaner, utveckla marknadsföringsstrategier, administrera lånekonton, uppföljning av låntagare, arrangera workshops och allmän vägledning.

Oavsett vilken destination du väljer kommer din input uppskattas. Som volontär i mikrofinansprojekt utomlands får du en unik inblick i näringslivet i det land du har valt.

Projekten passar dig som är intresserad av och har kunskap i ekonomi, marknadsföring, bokföring och liknande ämnen.

Mikrofinansiering projekt i:

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲