You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbete inom tandvården i Tanzania

Översikt
Projektöverblick
  • Var? Arusha eller Dar es Salaam
  • Placering? Sjukhus och fältarbete
  • Min roll? Observation samt patientbehandling av olika munhälsoproblem
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volunteer in Tanzania with staff on the Dentistry project

Vill du prova på att jobba med tandvård utomlands kan vårt tandläkarprojekt i Tanzania vara något för dig. Här arbetar du vid en tandvårdsklinik i antingen Arusha eller Dar es Salaam. De här klinikerna har bägge begränsade resurser vilket betyder att du inte bara får generell insikt i tandläkaryrket, men också hur det är att utöva det i ett utvecklingsland.

Din roll som tandläkare i Tanzania

Vid klinikerna observerar du tandläkare och annan personal. Du har självklart möjlighet att ställa frågor och gå igenom olika fall. Har du redan erfarenhet från tandvården och visar engagemang och entusiasm så kan det hända att du får mer praktiska uppgifter. Det kan vara allt ifrån att göra iordning tandläkarens verktyg till att assistera vid undersökningar och behandlingar.

Är du intresserad och villig att engagera dig kan du vara med och starta ett uppsökande projekt för volontärer vid tandvårdsprojektet i Tanzania. Det kan till exempel omfatta att besöka olika skolor och barnhem för att lära barn om vikten av god munhygien. Berätta för oss om du tycker att detta låter intressant så kan Projects Abroad hjälpa dig att få igång ett sådant projekt.

Boende & Fritid

Under din vistelse vid projektet för tandvård i Tanzania bor du hos en värdfamilj vilket ger goda möjligheter att bekanta dig med lokala bruk och seder. På fritiden är det fritt fram att utforska din omgivning på egen hand eller tillsammans med övriga Projects Abroads volontärer. Både Dar es Salaam och Arusha har massor av sevärdheter, det finns alltid något att hitta på!

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Tanzania Medicine & Healthcare Management Plan.

Tanzania Medicine & Healthcare Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲