You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbete inom tandvården på Sri Lanka

Översikt
Projektöverblick
  • Var? Panadura och Colombo
  • Placering? Sjukhus och fältarbete
  • Min roll? Observera och assistera duktiga tandläkare och tandvårdspersonal, samtidigt som du lär dig om tandvårdsprocedurer i ett utvecklingsland
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från fyra veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Som volontär vid vårt tandvårdsprojekt får du massor av värdefull arbetserfarenhet. Du kommer att arbeta med erfaren tandvårdspersonal och lära dig mycket om hur tandläkaryrket praktiseras i ett utvecklingsland.

Vi samarbetar med olika sjukhus där du blir placerad på en tandvårdsavdelning. Här observerar du och lär dig av mycket duktig personal inom alla aspekter av tandvård. Patienter reser från mindre städer och byar till de större städerna där vi arbetar. Utifrån sett kan lokalerna se slitna ut men utrustning och tillgängliga resurser är ofta i nivå med västvärlden.

Din roll som volontär vid tandvårdsprojektet på Sri Lanka

Volunteer with Sri Lankan staff on the Dentistry project with Projects Abroad

I huvudsak kommer du att följa de ordinarie anställda och observera dem i deras arbete. Du kommer att få se en mängd olika procedurer samt generella behandlingar. Tidigare volontärer har även deltagit i uppsökande tandvårdsprogram för barn på landsbygden.

Våra tandläkare på Sri Lanka är oerhört ivriga att dela med sig av sin kunskap; genom att visa initiativ och välvilja kommer du få en värdefull upplevelse och du känner dig snabbt som en i teamet.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Sri Lanka Medicine & Healthcare Management Plan.

Under din vistelse som praktikant som tandläkare på Sri Lanka bor du hos en av våra värdfamiljer. Detta är en fantastisk möjlighet at ta pulsen på lokala traditioner och lära sig mer om kulturen. På fritiden finns det hur mycket som helst att göra på Sri Lanka och du har massor av andra Projects Abroad volontärer att dela dina upplevelser med.

Sri Lanka Medicine & Healthcare Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲