You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Praktik eller volontär tandläkare, tandsköterska eller tandhygienist utomlands

Kvinnlig volontär vid tandvårdsprojekt undersöker ung pojke

Att praktisera eller bli volontär vid något av våra projekt inom tandvården utomlands är ett utmärkt sätt att skaffa sig internationell erfarenhet.

Vare sig du siktar på att komma in på en tandläkarutbildning, är praktiserande tandläkare, tandsköterska eller tandhygienist och är ute efter erfarenhet utomlands eller om du är någonstans mitt i mellan, så har vi en placering för dig vid något av de sjukhus eller kliniker vi arbetar med runt om i världen. Så långt det är möjligt skräddarsyr vi din placering efter tidigare erfarenhet och dina önskemål.

Tandläkarpraktik utomlands

Volunteer does teeth cleanings for children in Ethiopia with Projects Abroad

När du arbetar i ett utvecklingsland får du en förstahandsupplevelse av hur fattigdom påverkar munhälsa. Tandläkare, tandsköterskor och tandhygienister kämpar för att förmedla budskapet om den mest grundläggande munhygien. Den här bristen på medvetenhet kombinerad med brist på ekonomiska resurser betyder att du kommer att stöta på fall som är mycket långt gångna i jämförelse mot vad som är vanligt på hemmaplan.

Vi har ett brett utbud av placeringar runt om i världen från stora stadssjukhus till små tandvårdskliniker. Vart du än väljer att resa och vilken typ av placering du än gör din praktik vid så kommer dina upplevelser att skilja sig markant från vad du är van vid. Du kommer att lära dig massor och återvända hem med fantastiska minnen som går långt utöver dina upplevelser som tandläkare.

Internationell Erfarenhet

Din första dag vid tandvårdsprojektet möter du din handledare som ger dig råd och stöd under hela din vistelse. Som med vilken nyanställd som helst kommer din handledare vilja veta allt om dina tidigare erfarenheter och färdigheter för att kunna ge dig arbetsuppgifter anpassade efter din nivå.

Ett projekt med Projects Abroad handlar förstås inte bara om jobb. När arbetsdagen är slut finns normalt sett massor av andra volontärer att möta upp och hitta på saker med och vår lokala personal arrangerar regelbundna event som du är välkommen att delta vid.

Är du utbildad tandläkare finns det möjligheter för dig att volontärarbeta i Jamaica och Kambodja.

Tandvård projekt i:

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲