You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbete som talterapeut i Vietnam

Översikt
Projektöverblick
  • Var? Hanoi
  • Placering? Rehabiliteringscenter
  • Min roll? Arbeta under ledning av erfaren lokal personal
  • Krav? Du har fullfört minst ett års relevanta studier
  • Boende? Du bor vid placeringen
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volunteer on the Speech Therapy project works with a child in a clinic in Vietnam

Du som studerar eller är utbildad talterapeut har möjlighet att delta vid våra talterapiprojekt. Det behandlingscenter där projektet i Vietnam är baserat behandlar barn och unga med olika funktionshinder. Dessa funktionshinder är följden av användandet av nervgiftet Agent Orange under Vietnamkrigen.

Din roll som volontär vid projektet för talterapi i Vietnam

Vid behandlingscentret i Hanoi arbetar du med barn och unga i åldrarna 8-18 år. Centret ligger ett par timmar med bil från Hanoi och barnen som behandlas här bor även på själva centret.

Förhållanden och faciliteter är enkla vid projektet och personalen är ofta överbelastad vilket betyder att du förväntas vara flexibel, kunna arbeta självständigt och vara initiativtagande i ditt arbete.

Vid samtliga av våra talterapiprojekt är det viktigt att du är medveten om att volontärer utan tidigare erfarenhet först och främst har en observerande roll där du skuggar personalen under deras arbete. Till och från kan det även förekomma mer praktiskt arbete. Utan relevant utbildning eller erfarenhet kommer av naturliga skäl graden av ansvar att vara begränsat. Mot bakgrund av detta är talterapiprojektet i hög grad ett inlärningsprojekt som kan ge en unik inblick i hur yrket praktiseras i ett utvecklingsland.

Det är förstås helt upp till den lokala personalen att värdera hur mycket eller lite ansvar som ges till enskilda volontärer. Därför är det alltid viktigt att visa intresse för arbetet, ta eget initiativ och vara engagerad.

Boende och Fritid

Under din vistelse vid talterapiprojektet i Vietnam bor du vid själva centret. På fritiden har du möjlighet att lära känna övriga volontärer, och utforska omgivningarna tillsammans.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Vietnam Medicine & Healthcare Management Plan.

För att verkligen få ut mesta möjliga av projektet, rekommenderar vi att volontärer deltar på en språkkurs i vietnamesiska, antingen innan eller under vistelsen i Vietnam. Bara det att kunna några fraser på det lokala språket gör det enklare att bryta isen med både personal såväl som patienter.

Vietnam Medicine & Healthcare Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲