You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta eller praktisera inom Talterapi utomlands

Manlig volontär arbetar med ung pojke vid talterapiprojekt i Vietnam

Volontärarbete vid ett av våra projekt för talterapi ger dig värdefull erfarenhet och kunskap samtidigt som du gör en värdefull insats för några av de fattigaste människorna i ett utvecklingsland. Dina upplevelser utomlands kommer väl till pass vare sig du planerar att börja studera logopedi eller om du är färdigutbildad talterapeut och söker internationell erfarenhet.

Speech Therapy interns works on activities with children in Vietnam

När du gör praktik eller volontärarbetar som logoped utomlands arbetar du med barn och ungdomar med varierande grad av psykiska och fysiska funktionshinder. Genom att hjälpa dem att förbättra sin kommunikationsförmåga och därigenom integreras i samhället påverkar du även deras livskvalité och framtidsutsikter positivt.

Du bor och arbetar i ett utvecklingsland där det ofta råder brist på resurser och standarden inte är på samma nivå som du är van vid. Att jobba under sådana förutsättningar sätter prov på din anpassningsförmåga och lär dig att tänka kreativt. Dina kollegor är kvalificerade och dedikerade och bidrar till att göra din vistelse värdefull och innehållsrik.

Dina arbetsuppgifter vid projektet beror på din bakgrund och tidigare erfarenhet men attityd och engagemang påverkar också i stor utsträckning hur mycket du får bidra. Visar du att du är uppriktigt intresserad och kan ta egna initiativ så får både du och projektet ut mer av din vistelse. Har du dessutom egna önskemål eller intressen kan du ge oss besked när du söker så att vi kan anpassa placeringen efter dina preferenser och kvalifikationer.

Vid en del placeringar ställs det krav på språkkunskaper, du kan läsa mer om detta under enskilda projekt.

Önskar du förstahandsinformation från våra projekt så sätter vi dig mer än gärna i kontakt med en av våra tidigare volontärer. Du kan förstås även kontakta oss direkt för att få råd gällande val av projekt och destination.

Är du utbildad logoped eller talterapeut kan vi erbjuda dig kvalificerade volontärarbeten i Fiji och Vietnam.

 

Talterapi projekt i:

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲