You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Sjuksköterska på Sri Lanka

Översikt
Projektöverblick
  • Var? I Panadura, Galle och Colombo
  • Min roll? Observera och assistera lokala sköterskor och läkare.
  • Projekttyp? Sjukhus samt uppsökande vård.
  • Krav? Du behöver vara minst 18 år.
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från fyra veckor och uppåt.
  • När kan jag åka? När som helst! Du bestämmer.

Nursing volunteer records the blood pressure of an elderly woman in an outreach in Sri Lanka

Att göra din sjuksköterskepraktik vid ett sjukhus på Sri Lanka är en givande upplevelse som kommer att öppna dina ögon. Då resurser ofta är begränsade får du möjlighet att se hur lokala sköterskor och läkare löser uppgifter och behandlar patienter med hjälp av utrustning som i dina ögon kan tyckas gammal.

Till att börja med kommer du att följa personalen på plats och lära dig rutinerna men visa att du är entusiasitsk och kan ta egna initiativ så får du snabbt mer ansvar.

Din handledare vid sjukhuset ser till du ges möjlighet att lära dig så mycket du kan under din praktik. Om du väljer att rotera mellan olika avdelningar spenderar du två veckor vid varje avdelning. Du kan även välja att fokusera på en enda avdelning.

När du gör din sjuksköterskepraktik i tredje världen kan det dyka upp spännande möjligheter du kanske inte hade fått på hemmaplan. På Sri Lanka har du chansen att spendera tid vid en klinik som specialiserar sig på Ayurvedisk medicin; en traditionell indisk läkekonst vars historia sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden.

Att uppleva olika former av medicinska traditioner och tekniker ger dig en större förståelse för sjukvården i stort på Sri Lanka.

Gör din sköterskepraktik utomlands med Projects Abroad på Sri Lanka

A local Sri Lankan woman gets her blood pressure checked by an intern in Sri Lanka.

Projects Abroad arbetar även med uppsökande vård på Sri Lanka vilket ger dig chansen att utföra ett viktigt arbete ute bland lokalbefolkningen i små byar och städer. Tillsammans med kvalificerad sjukvårdspersonal gör ni hembesök och grundläggande undersökningar av patienter som av någon anledning inte kan eller har råd att uppsöka läkare själva. Du kan också få chans att besöka skolor och dagcenter där din uppgift är att sprida information och ubilda om olika hälsoaspekter. Vi organiserar också regelbundet workshops för våra sjukvårdspraktikanter.

Varje månad håller en av de lokala doktorerna ett seminarium där du kan förkovra dig ytterligare i de olika tekniker och procedurer du fått se vid sjukhuset och du ges möjlighet att få svar på alla frågor du garanterat samlat på dig.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Sri Lanka Medicine & Healthcare Management Plan.

Under din praktiktid på Sri Lanka bor du hos en av våra underbara värdfamiljer där du blir behandlad som en i familjen och får en unik insikt i lokala bruk och seder. På fritiden kan du utforska regionens alla spännande platser tillsammans med övriga Projects Abroads volontärer.

Du behöver ha fyllt 18 år för att praktisera som sjuksköterska på Sri Lanka.

Sri Lanka Medicine & Healthcare Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲