You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta eller praktisera som sjuksköterska i Senegal

Översikt
Projektöverblick

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

  • Var? St. Louis
  • Placering? Sjukhus, vårdcentraler, och fältarbete med gatubarn
  • Min roll? Arbeta tillsammans med erfaren och dedikerad lokal personal
  • Krav? Du är utbildad sjuksköterska, och talar god franska
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Nursing volunteer in Senegal works with children on the street

Projects Abroad erbjuder sjuksköterskeplaceringar till dig som är ute efter internationell arbetserfarenhet. Volontärer vid detta projektet arbetar vid offentliga sjukhus i St. Louis med omnejd. De här placeringarna ger en unik insikt i hur procedurer och patientuppföljning genomförs i Senegal, jämfört med här hemma.

För att delta vid sjuksköterskeprojektet i Senegal behöver du vara utbildad sjuksköterska, samt besitta goda franskakunskaper. Uppfyller du dessa kraven kan vi garantera att du kommer att få möjlighet att göra en viktig insats. Du kommer att få möjlighet att delta vid outreach-projects (uppsökande vård), där du arbetar med gatubarn, även kallade talibés.

Vad är min roll som volontär vid sjuksköterskeprojektet i Senegal?

Som volontär arbetar du sida vid sida med lokala läkare och sjuksköterskor. Du kommer att möta patienter med många olika sjukdomar, och du kan också välja att specialisera dig inom ett specifikt område som pediatri, eller förlossning. I vilket roll som helst kan du bidra med emotionellt stöd till många patienter.

Att du visar initiativ och bygger upp ett gott förhållande till dina kollegor, kommer till stor del att bidra till att du får ut så mycket som möjligt av din vistelse vid projektet. Du bör vara medveten om att förhållandena är enkla och behandlingsmetoder kan vara annorlunda än vad du är van vid från hemmaplan. Med det i åtanke bör du också vara beredd på att få uppleva en del chockerande fall och det är viktigt att du försöker att inte bli känslomässigt investerad i dina patienter.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Senegal Medicine & Healthcare Management Plan.

Har du inte den erfarenhet eller kompetens som krävs för en placering som sjuksköterska, så kanske ett av våra projekt inom barn & ungdom kan vara av intresse.

Senegal Medicine & Healthcare Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲