You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta eller praktisera som sjuksköterska i Marocko

Översikt
Projektöverblick

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

  • Var? Rabat
  • Placering? Sjukhus och vårdkliniker
  • Min roll? Observera och assistera lokal personal
  • Krav? Du har fullfört ett års relevanta studier och talar god franska eller arabiska
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Nursing interns observe doctors in a hospital in Morocco

Vårt sjuksköterskeprojekt i Marocko är ett utmärkt tillfälle för dig som håller på att utbilda dig till sjuksköterska att få arbetserfarenhet och kunskap om yrket i en annan kultur. För att delta behöver du ha fullfört minst ett års studier och tala god franska eller arabiska så att du kan kommunicera med patienter och personal.

Att arbeta som sjuksköterska i en annan kultur är en spännande och intressant upplevelse som garanterat kommer att vidga dina vyer. Dessutom kan du göra en verklig insats för att hjälpa lokalbefolkningen som är beroende av de vårdtjänster som erbjuds vid det sjukhus eller klinik du arbetar.

Vad är din roll som volontär vid sjuksköterskeprojektet i Marocko?

Du kommer att få möjlighet att jobba på olika avdelningar vid din placering; var du får jobba beror dels på dina kvalifikationer och tidigare erfarenhet, såväl som på behoven vid placeringen. Exempel på avdelningar där du kan komma att arbeta är dermatologi, gynekologi, pediatri och kirurgi.

Din roll blir till en början observerande, du skuggar din handledare och övrig personal under deras arbetspass. Bara genom att observera lär du dig massor om olika medicinska tillstånd och behandlingar. Visar du dessutom entusiasm, engagemang och färdigheter så kan få du mer och mer praktiska uppgifter och ansvar.

Boende och fritid

Under din vistelse med Projects Abroad i Marocko bor du hos en av våra underbara värdfamiljer. Marockaner är ett varmt och gästfritt folk och du kommer snabbt känna dig som hemma. Att bo hos en värdfamilj är ett fantastiskt sätt att lära känna den lokala kulturen och dessutom ett utmärkt tillfälle att öva din franska eller arabiska!

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Morocco Medicine & Healthcare Management Plan.

På din fritid har du möjlighet att upptäcka mer av Marocko tillsammans med dina nyfunna vänner bland volontärer och lokalbefolkning.

Morocco Medicine & Healthcare Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲