You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta eller praktisera som sjuksköterska i Kenya

Översikt
Projektöverblick
  • Var? Nanyuki
  • Placering? Sjukhus, vårdkliniker, äldreboende och fältarbete
  • Min roll? Observera och assistera lokal personal
  • Krav? Du talar god engelska och är intresserad av sjuksköterskeyrket
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Nursing interns take a picture in Kenya

Om du vill ha erfarenhet av hur det är att arbeta som sjuksköterska i ett utvecklingsland samtidigt som du gör en insats och ger något tillbaka så är vårt sjuksköterskeprojekt i Kenya något för dig. Här kan du jobba på allt från små vårdkliniker till statliga sjukhus och du har även möjlighet att arbeta i en mer omsorgsrelaterad roll där du tar dig an barn med inlärningssvårigheter.

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet eller utbildning för att delta vid detta projektet – du är välkommen oavsett om du bara funderar på sjuksköterskeyrket, håller på att studera eller redan är utbildad sjuksköterska.

Volontär vid en sjuksköterskeplacering i Kenya

Volontärer vid sjuksköterskeprojektet i Kenya jobbar i och runt Nanyuki, 20 mil nordost om Nairobi. Vid både de mindre klinikerna och de stora sjukhusen kommer du att stöta på patienter med en rad olika sjukdomar. Sjukhusen vi samarbetar med har många olika avdelningar och du har möjlighet att jobba med bland annat förlossning, allmänvård, kirurgi, pediatri eller laboratorie arbete. Du kan välja om du vill jobba på en eller flera avdelningar under loppet av din tid som volontär. Ge oss även besked om du helst arbetar med vuxna, barn, eller patienter med psykiska funktionshinder.

Du kommer att märka att trots många specialavdelningar är resurserna väldigt begränsade och förhållandena vid sjukhuset är enklare än du är van vid. Var även förberedd på att behandlingar inte alltid är av samma standard som vi förväntar oss på hemmaplan; en del fall kan vara hjärtskärande att se.

Din roll som sjuksköterskevolontär i Kenya

Din exakta roll som volontär vid den här placeringen beror dels på din tidigare erfarenhet, dels på visat engagemang och initiativförmåga. Saknar du tidigare erfarenhet och relevant utbildning börjar du vanligtvis med att observera sjuksköterskorna, men lyckas du bara skapa tillit och visar förståelse för hur saker och ting fungerar så får du snart mer praktiska arbetsuppgifter. Oavsett var du jobbar kommer du att möta patienter med många olika sjukdomar och åkommor. Typiska arbetsuppgifter kan vara att lägga om sår, kontrollera blodtryck, mäta puls och temperatur med mera.

Vi arrangerar även regelbundna workshops för alla volontärer vid medicin- och hälsoprojekt. Det är oftast vår medicinska koordinator i Nanyuki som håller i dessa. Det här är ett ypperligt tillfälle att få svar på frågor du har angående saker du upplevt vid din placering, samtidigt som du får lära dig olika tekniker och färdigheter du kan använda i ditt arbete.

Volontärer har även möjlighet att delta vid uppsökande vårdprogram – medical outreach – där du tillsammans med lokal personal åker ut på landsbygden eller till avsides städer och byar, för att erbjuda vårdtjänster åt befolkningen.

Boende och fritid

Medan du arbetar vid sjuksköterskeprojektet bor du hos en av våra lokala värdfamiljer där du har en fantastisk möjlighet att uppleva det verkliga vardagslivet i Kenya och få en djupare insikt i traditionella seder och bruk. På fritiden kan du upptäcka dina omgivningar tillsammans med de andra Projects Abroad volontärerna.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Kenya Medicine & Healthcare Management Plan.

Alla volontärer i Kenya har nu möjlighet att lägga till en vecka vid vårt Natur- och Miljöprojekt efter ordinaríe projekt.

Kenya Medicine & Healthcare Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲