You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta eller praktisera som sjukgymnast i Tanzania

Översikt
  • Var? Dar es Salaam
  • Placering? Sjukhus
  • Min roll? Observera och assisstera lokal personal
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från 2 veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volontärarbete som sjukgymnast i Tanzania ger dig värdefull erfarenhet samtidigt som du har chansen att hjälpa lokalbefolkningen genom att ge av din tid och energi.

Vid det här projektet arbetar du vid sjukgymnastikavdelning på ett lokalt sjukhus i Dar es Salaam. Patienterna här har drabbats av någon form av olycksfall och har ådragit sig olika skador såsom brutna ben eller brändskador. Du kommer främst att arbeta med dessa patienters rehabilitering och hjälpa dem återhämta sig.

Din roll vid sjukgymnastikprojektet i Tanzania

Kvinnlig sjukgymnastikvolontär hjälper patient att rita.

Du kommer att skugga lokal personal och lära genom observation. Om du har tidigare erfarenhet och kunskap, och om du visar framfötterna så kan du komma att tilldelas mer praktiska arbetsuppgifter. Personalen är välkommnande och ivriga att visa dig hur fysioterapi praktiseras vid deras sjukhus. Du kommer att lära dig massor under din tid här.

Faciliteterna kommer att kännas enkla med svenska mått mätt och du kan komma att behöva vara kreativ behandlingen av patienter.

Tidigare volontärer har även engagerat sig i fätlarbete. Detta involverar arbete med patienter som av någon anledning inte kan ta sig till sjukhuset. Att få besök av en sjukgymnast i deras egna hem betyder att de har tillgång till behandling de annars inte skulle ha.

Under din tid i Tanzania bor du tillsammans med en av våra lokala värdfamiljer som tar emot dig som en i familjen. Detta är ett fantastiskt sätt att komma kulturen nära och lära sig om lokala sedvänjor.

Det kommer även att finnas tid att umgås med andra volontärer under kvällar och helger då du inte arbetar. Varför inte åka på helgutflykter och utforska Dar es Salaam med omnejd?

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲