You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbete eller praktik inom fysioterapi på Sri Lanka

Översikt
Projektöverblick
  • Var? Panadura
  • Placering? Sjukhus
  • Min roll? Ge omsorg och stöd till patienter samtidigt som du lär dig av erfaren lokalt anställd personal
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volunteer treats elderly man on a physical therapy project in Sri Lanka, Asia

För dig som är ute efter erfarenhet inom fysioterapi/sjukgymnastik kan vårt projekt på Sri Lanka vara något att titta närmare på.

Som volontär vid vårt fysioterapiprojekt på Sri Lanka arbetar du i huvudsak vid offentliga sjukhus. Sjukhusen här är relativt stora med mer än tvåhundra läkare. Du kommer att få mycket att göra och stor kunskap under din vistelse här. De ordinarie anställda är ofta ivriga att lära dig så mycket de kan trots att de är väldigt upptagna.

Din roll som volontär inom fysioterapi/sjukgymnastik

Om du arbetar hårt för att bli en i teamet och visar din entusiasm så tilldelas du säkerligen intressanta arbetsuppgifter. Några av dessa uppgifter kan vara att ha kontakt med patienter som behöver rehabilitering; ofta äldre personer som drabbats av stroke.

Om du så önskar kan du arbeta vid ett hem för funktionshindrade barn. De här barnen behöver individuell behandling som fokuserar både på fysisk och mental stimulering. Arbetet vid den här placeringen är ofta intensivt då barnen lider av grava funktionshinder. Har du erfarenhet som fysioterapeut/sjukgymnast är du mer än välkommen hit.

Det finns även möjlighet att arbeta med barnhemsbarn som behöver fysioterapi eller annan behandling. Som vid samtliga sjukvårdsprojekt blir du tilldelad arbetsuppgifter baserat på din tidigare erfarenhet och kunskap. Arbetet med barnen sker individuellt så att varje barn kan få den uppmärksamhet de behöver.

Boende och fritid vid fysioterapiprojektet på Sri Lanka

Du kommer att bo hos en lokal värdfamilj där du får chansen att uppleva det verkliga Sri Lanka och få insikt i lokala seder och bruk. Projects Abroad har många volontärer på Sri Lanka och på er fritid har ni möjlighet att lära känna och uppleva Sri Lanka tillsammans.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Sri Lanka Medicine & Healthcare Management Plan.

Det är möjligt att delta vid detta projektet under en så kort period som två eller tre veckor om du inte har tid att volontärarbeta under en hel månad eller mer. Var dock medveten om att under en kortare tid har du inte samma möjlighet att bygga upp ett förtroende hos personalen, och på så sätt få mer praktiska arbetsuppgifter.

Sri Lanka Medicine & Healthcare Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲