You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta eller praktisera inom sjukgymnastik i Nepal

Översikt
Projektöverblick
  • Var? Katmandu eller Chitwan
  • Placering? Sjukhus, rehabiliteringscenter
  • Min roll? Observera och assistera lokala sjukgymnaster och lära dig om hur sjukgymnastik praktiseras i ett utvecklingsland
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från 1 vecka
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volunteers work with disabled children in a clinic on the Physical Therapy project in Nepal

Det råder stor brist på sjukgymnaster i Nepal, behovet av volontärer är således stort för att assistera lokala läkare, och sjukgymnaster i deras svåra situation. Till att börja med har du en observerande roll för att sedan oavsett tidigare erfarenhet gå vidare till mer praktiska uppgifter och större ansvar. Du får snabbt insikt i hur en sjukgymnastikavdelning fungerar i Nepal, och är du utbildad sjukgymnast kommer du att ha fullspäckade arbetsdagar från dag ett.

Vi har många olika placeringar i Nepal. Du kan till exempel jobba vid ett rehabiliteringscenter för funktionshindrade barn och vuxna. Målet med arbetet här är att erbjuda tjänster till nepalesiska barn och vuxna som kan förbättra deras levnadsstandard och ge dem stöd och omsorg. En del av våra volontärer arbetar även vid större sjukhus.

Din roll som volontär vid sjukgymnastikprojektet i Nepal

Vid de här placeringarna stöter du ofta på patienter med obehandlade ortopediska störningar som tuberkulos, polio, brännskador och cerebral pares, eller som varit offer för olyckor med påföljande felbehandling. Du behandlar både patienter som är inlagda på centren och patienter som kommer in för behandling ett par dagar i veckan, och reser långväga för att få den vård de behöver. Dessutom har du möjlighet att delta vid olika slags fältarbeten där du besöker skolor eller kliniker.

Som sjukgymnastikvolontär i ett utvecklingsland får du en erfarenhet som är svår att få i västvärlden, och som ger dig insikt i andra sjukdomsbilder än du är van vid. Samtidigt som du ger ovärdelig hjälp till patienter som har stora behov av hälsotjänster och är ett extra par händer åt den ofta överarbetade personalen, så ger du även ditt CV en uppgradering som hjälper dig i framtiden.

Är du dessutom utbildad sjukgymnast så kan du verkligen utnyttja dina färdigheter här i Nepal. Ta kontakt med oss så löser vi en placering som passar dig.

Praktikplaceringar som sjukgymnast i Nepal

För dig som studerar för att bli sjukgymnast eller fysioterapeut finns möjligheten att göra din praktik i Nepal. Beroende på vilka krav din utbildning ställer jobbar du antingen i Katmandu eller Chitwan. Du kommer där följa en av våra erfarna handledare i deras arbete och de kommer att vara intresserade av testa din kunskapsnivå så att de på bästa möjliga sätt se till att deras erfarenhet och kompetens kommer dig till godo.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Nepal Medicine & Healthcare Management Plan.

Oavsett din placering så bor du hos en värdfamilj under din vistelse med Projects Abroad, där du blir mottagen som en i familjen, och får lära dig om lokala seder och bruk.

Nepal Medicine & Healthcare Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲