You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta eller praktisera inom fysioterapi i Kambodja

Översikt
Projektöverblick
  • Var? Phnom Penh
  • Placering? Dagcenter för barn och vuxna med särskilda behov
  • Min roll? Behandla barn och vuxna med olika funktionshinder
  • Krav? Minst ett års fysioterapirelaterade studier
  • Boende? Delat boende i lägenhet
  • Hur länge är jag där? Från fyra veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Om du ska genomgå utbildning för att bli en sjukgymnast eller om du har precis tagit examen och vill ha mer erfarenhet kan detta projekt i sjukgymnastik vara för dig. Alla volontärer inom sjukgymnastik måste ha genomgått ett års relevant utbildning innan de kan delta i detta projekt och ha möjlighet att delta minst 4 veckor.

 

Treating children on the Physical Therapy project in Cambodia


En av placeringarna för sjukgymnastikprojektet är vid National Baby and Children’s Centre i Phnom Penh. Vid detta center jobbar du med mer än hundra spädbarn och barn som lider av olika fysiska och psykiska funktionshinder.

Centret är hem åt föräldralösa barn från Phnom Penh och kringliggande städer. Barnen är väldigt sårbara och kräver konstant omsorg. De är viktigt att du som volontär har en positiv attityd och en verklig vilja att hjälpa barnen som alla lider av varierande funktionshinder.

Avdelningen för sjukgymnastik har tagit fram en rutin som låter barnen tillbringa så mycket kvalitetstid som möjligt med träning och sjukgymnastik. Varje barn har olika behov, någon måste lära sig att gå, någon kämpar med muskelsjukdomar och vissa behöver regelbundet göra övningar och få massage. Extra hjälp från volontärer ger barnen en möjlighet att få denna behandling oftare. Jämfört med den vanliga standarden i Kambodja är behandlingsrummen välutrustade och har både kuddar, bollar, mattor och specialiserade stolar.

Fysioterapiplaceringar för volontärer med erfarenhet

Physical Therapy intern treating a Cambodian child

Kvalificerade sjukgymnaster och fysioterapeuter, som även har 3 års erfarenhet och kan delta i minst 8 veckor, kan ansöka om att få jobba vid Veterans International Centres (VI). VI i Phnom Penh och Prey Veng är två av tre center som drivs av VI i Kambodja. Sedan 1991 har de arbetat med landmineoffer och personer med funktionshinder.

Volontärer vid det här projektet arbetar sida vid sida med en av de lokala fysioterapeuterna och assisterar barn och vuxna med olika sjukdomsbilder. Dessutom hjälper de till med patienter som har haft hjärnhinneinflammation och lider av cerebral pares och barn med klumpfot. Beroende på kunskap och erfarenhet av olika tillstånd kan du få egna patienter att arbeta med.

Centret i Phom Penh har även ett område för behandling utomhus där patienter kan öva på att gå i trappor och en mängd andra underlag. Centret i Prey Veng ligger ungefär två timmar med bil från Phnom Penh,

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Cambodia Medicine & Healthcare Management Plan.

Under din vistelse i Kambodja med Projects Abroad bor du i en av våra lägenheter tillsammans med anda volontärer. Din fritid kan du ägna åt att utforska Phnom Penh med omnejd tillsammans med andra volontärer.

Cambodia Medicine & Healthcare Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲