You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta eller praktisera som sjukgymnast i Bolivia

Översikt
Projektöverblick

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

  • Var? Cochabamba
  • Placering? Sjukhus och dagcenter för barn med särskilda behov
  • Min roll? Arbeta tillsammans med ordinarie personal
  • Krav? Du har fyllt 18 år och talar minst medelgod spanska
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från fyra veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Du som volontär behövs vid de olika centren för barn med särskilda behov. Dessa center tillhandahåller en rad olika behandlingar som sjukgymnastik, hydroterapi, psykologi och talterapi. Projektet passar dig som antingen planerar att studera fysioterapi, håller på att studera, eller redan är utbildad sjukgymnast.

Har du dessutom erfarenhet eller utbildning inom något av de andra områdena som nämns ovanför, är du förstås väldigt välkommen att utnyttja dina färdigheter vid projektet.

För dig som är intresserad finns möjlighet att arbeta på brännskadeavdelningen vid ett lokalt sjukhus. Här får du ta del av olika aspekter av arbetet som social integrering, rehabilitering av olika kroppsfunktioner och hjälpa till med att träna upp patienternas sensoriska förmågor.

Patienterna, som är från nyfödda upp till femtonårsåldern har varierande typer och grad av brännskador. Att arbeta på den här avdelningen kan innebära en del starka intryck, med svårt skadade patienter, det är därför viktigt att du är förberedd på detta; det kan vara svårt att bevittna allvarliga brännskador med smärtsam behandling som följd.

Vid den här placeringen får du en unik inblick i vilka utmaningar Bolivias sjukvårdsystem står inför och din närvaro och hjälp kommer att göra stor skillnad för både patienter och personal.

Din roll som volontär vid projektet för sjukgymnastik i Bolivia

Som volontär kommer du att involveras i arbetet med att identifiera barn från lokala barnhem som är i behov av sjukgymnastik eller annan behandling. Som vid samtliga av våra medicin- och hälsoprojekt avgörs din roll av din tidigare erfarenhet och kunskap.

Du kommer att arbeta på självständigt med dina patienter, du ger dem den sjukgymnastik de behöver men också enskild uppmärksamhet vilket hjälper ytterligare med läkeprocessen.

För att delta vid sjukgymnastikprojektet i Bolivia behöver du ha fyllt 18 år, och därutöver ha goda spanskakunskaper så att du kan kommunicera direkt med anställda och patienter. Många volontärer som saknar eller behöver putsa på sin spanska tar en språkkurs eller deltar vid ett barn- och ungdomsprojekt (omsorg) innan de startar med sjukgymnastikdelen av vistelsen; på det sättet kan du förbättra dina färdigheter och få ut mesta möjliga av ditt huvudprojekt.

Under din vistelse med Projects Abroad i Bolivia bor du hos en värdfamilj som introducerar dig för boliviansk kultur på ett sätt som är svårt att uppleva som vanlig turist. Din fritid kan du välja att spendera tillsammans med andra volontärer, tillsammans kan ni utforska vad Cochabamba med omnejd har att bjuda på.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Bolivia Medicine & Healthcare Management Plan.

Har du dessutom formella kvalifikationer inom sjukgymnastik så kan det komma väl till pass. Hör av dig till oss!

Bolivia Medicine & Healthcare Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲