You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta vid projekt för näringslära i Bolivia

Översikt
Projektöverblick

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

  • Var? Cochabamba
  • Placering? Center för näringslära & nutrition
  • Min roll? Arbeta tillsammans med lokala näringsfysiologer
  • Krav? Du talar minst medelgod spanska
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från fyra veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volunteer working in Latin America makes a healthy fruit salad at her project.

Projects Abroad samarbetar med Centro de Nutrición Infantil Albina Patiño, ett center för näringslära & nutrition i Cochabamba. Centret har som mål att hjälpa familjer i det fattiga området Cerro Verde. De här familjerna lider ofta av undernäring och bristsjukdomar.

För att delta vid projektet för näringslära och nutrition i Bolivia behöver du kunna förstå och göra dig förstådd på spanska. Du behöver även kunna delta i minst fyra veckor vid projektet.

Din roll vid projektet för näringlära i Bolivia

Det estimeras att ett av tre barn i Bolivia lider av undernäring. Detta är det näst högsta antalet i Latinamerika och Karibien. Man tror att fattigdom, dåliga hälso- och sjukvårdssystem och bristande medvetenhet samt kunskap om kost är faktorer som påverkat en ökning av undernäring i Bolivia.

Detta projektet har som mål att reducera graden av undernäring genom att förbättra kunskap och medvetenhet om näringlära & nutrition, samtidigt som vi förser våra volontärer med förstahandserfarenhet från arbete med näringslära i ett utvecklingsland.

Arbetsuppgifterna vid centret inkluderar rehabilitering och omsorg av barn, uppsökande vårdarbete och undervisning genom kampanjer för att öka uppmärksamhet i frågan. Med detta arbete hjälper du samhället framåt på vägen mot att besegra det växande problemet med undernäring och bristsjukdomar.

Fler möjligheter vid projektet för näringslära

Vid projektet för näringslära finns ett flertal olika områden att välja mellan.

I Cochabamba spenderar de flesta volontärerna sin tid med att jobba direkt med undernärda barn som placerats vid centret av sina föräldrar. Du hjälper till med att ge barnen uppmärksamhet, och se till så att de får i sig tillräckligt med näring, tills de är friska nog att resa hem till sina föräldrar. Barnen vid centrer är mellan 0 och 5 år gamla.

Vill du arbeta med uppsökande vård finns outreach-programmet (uppsökande verksamhet) att fokusera på. Här åker du på hembesök till barn som tidigare behandlats vid centret för att genomföra uppföljande undersökningar. De här besöken bekräftar huruvida föräldrarna följer den diet de fått från centret, eller inte. Under hembesök finns även möjligheten att upptäcka fler fall av undernäring.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Bolivia Medicine & Healthcare Management Plan.

Volontärer involverar sig även i arbetet med att sätta ihop näringskampanjer för att öka medvetenhet runt temat i Cerro Verde-området.

Har du dessutom ytterligare kvalifikationer inom näringslära kan du dra nytta av detta i vårt program för yrkesproffs. Läs mer på vår PRO-sida.

Bolivia Nutrition Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲