You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Näringslära

Kvinnlig volontär vid närningsprojekt på Samoa fyller i ett frågeformulär tillsammans med kvinnlig patient

Genom att delta som volontär vid ett av våra projekt för näringslära får du en unik arbetserfarenhet och insikt som du kommer att ha stor nytta av i din framtida kärriär inom näringslära eller kosthållning. Som volontär arbetar du med patienter som lider av undernäring och tillhörande sjukdomssymptom i några av världens fattigaste områden.

Interns on the Nutrition project in Peru do outreach work in a rural farming community

Vid volontärprojekten inom näringslära jobbar du med kvalificerad personal i deras arbete med att informera lokalbefolkning om vikten av sund kosthållning i förhållande till hälsa och utveckling. Särskilt viktiga målgrupper är mödrar och barn i fattiga områden, de har har sällan tillgång till mycket eller varierad kost. Du kan även få möjlighet att delta vid olika näringsrelaterade aktiviteter. Det kan handla om workshops eller att arbeta fram broschyrer som behandlar näring och kosthållning.

Eftersom våra volontärprojekt inom näringslära bedrivs i utvecklingsländer får du vara beredd på att se svåra fall av undernäring. Som kontrast får du även uppleva det otroliga engagemang lokala organisationer och enstaka eldsjälar har när de arbetar för att förbättra livskvaliteten för utsatta människor. Som volontär vid dessa projekt gör du en viktig insats och du har en positiv inverkan på de människor och samhällen du engagerar dig i.

Du kan delta vid våra projekt för näringslära utan att ha relevant utbildning eller tidigare erfarenhet men du förväntas vara intresserad av kost och näringslära. Ett fåtal av våra destinationer ställer krav på språkkunskaper, du kan läsa mer om detta på de enskilda projektsidorna.

Vilka arbetsuppgifter du blir tilldelad vid din placering beror på din bakgrund och tidigare erfarenhet, men inställning och initiativförmåga påverkar också. Visar du att du är uppriktigt intresserad och engagerad får både du och projektet ut mesta möjliga av din vistelse. Har du dessutom speciella önskemål eller intressen ge besked när du ansöker så kan vi anpassa din placering efter dina preferenser och kvalifikationer.

Är du utbildad inom näringslära eller dietist kan vi erbjuda dig mer kvalificerat volontärarbete i Bolivia, Peru och Samoa.

 

 

Näringslära projekt i:

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲