You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Praktisera eller volontärarbeta inom medicin i Tanzania

Översikt
Projektöverblick
  • Var? Arusha, Moshi
  • Placering? Sjukhus, vårdcentraler, och medicinskt fältarbete
  • Min roll? Observera och assistera lokal personal
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Som praktikant inom medicin har du möjlighet att få unika erfarenheter inom medicin samtidigt som du hjälper människor i ett land med stor brist på läkarvård. Du väljer mellan en lång rad medicinska projekt, men alla ligger i och omkring Arusha eller Moshi. Möjliga avdelningar är exempelvis mödravård, allmän medicin, kirurgi, pediatrik, palliativ vård och laboratoriearbete.Ofta får du alternera mellan olika avdelningar så att du får en bred bild av sjukvården i landet.

Gap year volunteer plays with a child outside the Medicine project placement in Tanzania

Vi anpassar praktikplatsen och volontärresan efter dina intressen och kunskaper och placerar dig på det sjukhus eller klinik som passar just dig bäst. Din roll bestäms av din tidigare utbildning samt din arbetserfarenhet liksom din entusiasm och förmåga till att ta egna initiativ. Du kan därför börja i en observerande roll, för att efter hand få ta mer aktiv del i den dagliga verksamheten.

Som volontär i Tanzania bör du förbereda dig på att lokalerna och utrustningen på sjukhusen ofta är enkla och du kommer få se både behandlingar och sjukdomar som är ovanliga i Sverige. Dina arbetstimmar blir vanligtvis bestämda från vecka till vecka, men du har helgerna ledigt för att utforska omgivningarna. Att vara volontär i Afrika blir en upplevelse du bär med dig länge!

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Tanzania Medicine & Healthcare Management Plan.

Projektet finns tillgängligt från två veckor om du inte har mer tid men vi rekommenderar minst en månad för att komma in i arbetet och kulturen.

Tanzania Medicine & Healthcare Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲