You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Praktisera inom medicin i Nepal

Översikt
Projektöverblick
  • Var? Katmandu, Chitwan
  • Placering? Sjukhus, och rehabiliteringscenter
  • Min roll? Observera och assistera lokal personal
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från 1 vecka
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Medicine volunteer with a child in a hospital in Nepal

Vi har ett stort utbud av praktikplatser på sjukhus eller mer specialiserade kliniker i och omkring Kathmandu. Som volontär i Nepal har du nu också möjlighet att arbeta i Chitwan, i närheten av den världsberömda nationalparken. Våra praktikplatser sker i samarbete med organisationer som tar emot patienter som inte själva kan betala för sin vård.

Som volontär i Nepal kan du arbeta på Nepals enda ortopediska centrum eller på det kända sjukhuset som specialiserat sig på rehabilitering av funktionshindrade barn, där specialister försöker återställa vanställda kroppsdelar och brännskador för att barnen ska kunna leva ett så naturligt liv som möjligt. Du kommer träffa på sjukdomar, tillstånd och behandlingsmetoder som är mycket ovanliga i Sverige och genom ditt dagliga arbete gör du en insats för mindre lyckligt lottade människor. Troligen får du även chansen att arbeta med att öka kunskapen bland befolkningen hur de undviker och förebygger sjukdomar. Söker till detta projekt gör du som har påbörjat dina medicinstudier, färdiga läkare samt du med påbörjad eller avslutad sjuksköterskeutbildning.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Nepal Medicine & Healthcare Management Plan.

Har du erfarenhet av sjukgymnastik och är intresserad av en volontärresa i Nepal har vi även praktikplatser för din inriktning. Du får här värdefull arbetserfarenhet samtidigt som du har en riktigt chans att ge något tillbaka. Som praktikant i Nepal med sjukgymnastik arbetar du på sjukhuset för rehabilitering av funktionsnedsatta barn eller på Nepals ortopediska centrum, Rehabiliteringscetrum för cerebral pares, behandlingscentrum för ryggradsskador. Beroende på din tidigare erfarenhet och på ditt eget självförtroende kommer du få observera och assistera vid en rad behandlingar och på så sätt få lära dig genom praktiskt arbete.

Hör gärna av dig för mer information om våra volontär- och praktikplatser i Nepal!

Nepal Medicine & Healthcare Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲