You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Praktisera inom Medicin i Kenya

Översikt
Projektöverblick
  • Var? Nanyuki
  • Placering? Sjukhus, vårdcentraler, äldreboende och fältarbete
  • Min roll? Observera och assistera lokal personal
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

A medical intern concentrates as she helps a young child in Kenya

Som volontär i Kenya inom Medicin & Hälsa har du möjligheten att hjälpa ett land med en av de fattigaste vårdinstitutionerna i världen. Projects Abroad samarbetar både med mindre kliniker och större sjukhus så det finns många alternativ beroende på vad du är intresserad av och vilka kunskaper och erfarenheter du har.

Som volontär i Kenya arbetar du i och omkring Nanyuki. Vanligen finns det en mängd olika avdelningar och har du slutfört minst två års relevanta studier så kan du välja mellan att stanna på en eller att alternera. Mödravård, allmän medicin, kirurgi, pediatrik, palliativ vård, laboratorie eller HIV/Aids patienter, valet är ditt!

Har du inte relevant utbildningsnivå eller erfarenhet kan du ändå lära dig massor om sjukvårdssystemet i ett utvecklingsland, något som kanske hjälper dig att ta ett beslut om att börja plugga medicin eller inte.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Kenya Medicine & Healthcare Management Plan.

Du måste vara beredd på att förhållandena är enkla och utrustning är sällan lika modern som den du är van vid. Vanligen arbetar du vardagar med helger ledigt.

Din exakta roll är helt beroende av vilken erfarenhet och kunskap du har och det är därför viktigt att du beskriver denna i din ansökan. Möjlighet finns också att göra besök på landsbygden och i små byar runt Nanyuki.

Hör gärna av dig om du har frågor om denna eller andra volontärresor!

Kenya Medicine & Healthcare Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲