You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbete och praktik inom folkhälsan i Togo

Översikt

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

Projektöverblick

I Togos huvudstad Lomé arbetar vi med en lokal organisation för att förse lokalinvånarna med grundläggande vårdtjänster inom ramarna för folkhälsoprojektet.

Regelbundet organiserar vi så kallat outreach-arbete där du tillsammans med hälso- och sjukvårdspersonal beger er till avlägsna områden för att uppsöka lokalinvånare som annars har mycket begränsad eller ingen tillgång till läkare.

För barn och vuxna utan tillgång till sjukvård innebär sjukdomar som malaria, kolera och tuberkulos tyvärr en hög risk och kan i värsta fall vara livshotande.

Läkare tillsammans med volontär arbetar vid outreach inom ramarna för folkhälsoprojektet i Togo.

Togo har ännu inte hälsoprogram inriktade på att hjälpa utsatta människor och då särskilt gatubarn. Detta behovet försöker vi med hjälp av våra volontärer fylla så länge det finns.

Du måste vara 18 år att volontära på detta projekt. Franska är det officiella språket i Togo och långt mer utbredd än engelska. Vi rekommenderar därför att du talar åtminstone grundläggande franska och att du funderar på att komplettera ditt arbete vid projektet med en franskakurs.

Din roll vid projektet

Du arbetar med en lokal organisation som även de har lokala volontärer som hjälper till vid projektet. Din koordinator talar engelska men annars kan du inte förvänta dig att de lokala volontärer gör det.

Teamet i Togo organiserar regelbundet outreach-arbete i områden där det behövs. Dina uppgifter inkluderar att hjälpa till att informera patienterna, rengöra sår och byta förband, och följa upp tidigare behandlingar.

Uppföljningsbehandling kan till exempel vara att se till att sår inte infekteras och byta förband.

Volontär bandagerar patients ben vid outreach i Togo.

När vissa patienter kräver mer omfattande behandling tar vi dem till en partnerklinik där de får rätt hjälp.

Vi besöker också lokala barnhem i området och ser till att barn och ungdomar får lämplig behandling eller en remiss till läkare. Vi organiserar även outreach utanför städerna.

Var du än befinner dig i livet kan du vid det här projektet hjälpa invånarna i Togo till ett bättre liv genom att ge dem tillgång till medicinsk vård. Vi har även folkhälsoprojekt i flera andra länder, så det finns många spännande möjligheter att hjälpa.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲