You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbete vid folkhälsoprojekt utomlands

Kvinnlig volontär vi folkhälsoprojekt i Ghana lägger om ett sår på en liten flickas knä

Vid våra folkhälsoprojekt i Belize, Filippinerna, Ghana och Kambodja får du vara med och förbättra hälsa och livskvalité för fattiga människor som annars inte har råd med hälso- och sjukvård.

Volontärer vid projektet behöver ingen tidigare erfarenhet eller utbildning, men du bör ha ett genuint intresse av att hjälpa lokalbefolkningen få tillgång till bättre hälsotjänster. Folkhälsprojektet är speciellt intressant för volontärer som önskar få erfarenhet av enklare medicinskt arbete, och att arbeta riktigt tätt med lokalbefolkningen.

Vad är din roll vid folkhälsoprojektet?

Intern on the Public Health project checks the heart rate of an older woman in Ghana

Tillsammans med professionella hälsoarbetare reser du ut till skolor, daghem, avlägsna byar, olika aktivitetscenter och till andra städer där människor lider av brist på hälsoresurser. Du kommer att hjälpa till med en mängd olika uppgifter såsom mätning av blodtryck och blodsocker, synundersökningar, enklare behandling av sår, och malariatest. Dessutom så får du vara med vid olika behandlingar och allmän rådgivning på temat folkhälsa. Kanske kan du hålla i en workshop om näringslära, första hjälpen, tropiska sjukdomar, eller hiv/aids?

Volontärer deltar vid större delen av arbetet så du har goda möjligheter till att få massvis med praktisk erfarenhet. Du arbetar måndag till fredag och har helgerna lediga till vila och andra aktiviteter.

Folkhälsoprojekt i:

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲