You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbete eller praktik som farmaceut

Översikt
  • Var? Panadura och Horana
  • Placering? Sjukhus
  • Min roll? Observera och bistå lokala farmaceuter att förse patienter med läkemedel.
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från 4 veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volontär delar ut medicin till äldre patient under fältarbete vid farmaciprojektet på Sri Lanka.

Genom volontärarbete på ett farmaciprojekt på Sri Lanka kommer du att få en fascinerande inblick i hur yrket utövas i ett utvecklingsland. Du kan arbeta vid apotek i Panadura och i Horana.

Alla volontärer, oavsett bakgrund kan arbeta vid det här projektet. Oavsett om du tagit ett sabbatsår, vill pröva på yrket inför eventuella studier, eller bara vill göra en skillnad som volontär så kan du hjälpa.

Vi anordnar även praktikplatser inom farmaci för dig som är student och intresserad av att gör din praktik utomlands och få praktisk erfarenhet från ett utvecklinsland.

Din roll vid farmaciprojektet

Du arbetar på apoteksavdelningen vid ett av de lokala sjukhusen i Panadura eller Horana på Sri Lanka.

Här arbetar du med en utbildad apotekare som kommer att hjälpa dig under hela projektet. Det är alltid upp till fast anställda för att avgöra ditt arbete, men du bör räkna med att lära dig genom observation och dialog.

Du får lära dig att mäta upp läkemedel, förpacka och distribuera läkemedel till patienter. Du får även lära hur insamling av patientdata sker.

Vi anordnar regelbundet fältarbete för alla volontärer på projekt inom medicin och hälsa på Sri lanka, och här kan du också delta. Tillsammans med kvalificerad vårdpersonal ger vi oss ut i samhället för att ge fri sjukvård. Du kommer även här arbeta med en farmaceut med att fördela läkemedel.

Du kan också bli ombedd att hjälpa till med förebyggande informationskampanjer i skolor och i närsamhället.

På Sri Lanka håller anordnar vi också ett månatlig seminarium för alla volontärer inom projekt i medicin och hälsa, där en lokal läkare ger en presentation på relevanta ämnen.

Med andra ord finns alla ingredienser för en mycket lärorikt och givande vistelse i Sri Lanka!

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲