You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbete och praktik som farmaceut i Ghana

Översikt
  • Var? Cape Coast, Central Region
  • Min roll? Att lära genom observation och dialog med professionella farmaceuter.
  • Placering? Sjukhus eller Apotek
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från 2 veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volontär hjälper till vid fältarbete i Ghana

Lär dig om hur farmaceutyrket utövas i ett utvecklingsland som Ghana. Projektet är baserat i Cape Coast där även våra medicin och sjukvårdsprojekt återfinns.

Alla volontärer oavsett bakgrund kan hjälpa till vid det här projektet. Oavsett om du tagit ett ett sabbatsår, är nyfiken på yrket, eller bara vill göra skillnad som volontär så finns det plats för dig.

Vi anordnar även praktikplatser om du är student och intresserad av att göra din praktik utomlands och få erfarenhet från hur farmaceuter arbetar i ett utvecklingsland.

Din roll vid projektet

Du kommer att arbeta i ett undervisningssjukhus eller ett lokalt apotek där du arbetar med utbildade farmaceuter.

Du bör räkna med att lära dig genom observation och dialog med lokal personal. Du kommer att se hur läkemedel administreras och levereras, och du kommer att få möjlighet att interagera med patienterna och lära dig om deras diagnos och behandling.

Det är alltid 100% upp till fast anställda att avgöra dina arbetsuppgifter. Du kan förvänta dig att följa med rundor och se hur patienterna instrueras i korrekt administrering av läkemedel.

Du kan också räkna med att delta i fältarbete där du och andra volontärer på medicin- och sjukvårdsprojekt ger er ut i närsamhället för att förse lokalinvånare med fri sjukvård. Här kommer du att bidra till att distribuera medicin och hjälpa till med behandlingar under överinseende av lokala läkare.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲